Panellets

Categories:Receptes
calfruitos

panellets-pastries-catalonia-and-moscatel-sweet-wine-traditional-catalan-food-for-all-saints-day1-600x400

Panellets:

· 500 gr d’ametlla en pols

· 500 gr de sucre

· 250 gr de patata cuita o de moniato al forn

· pell ratllada d’una llimona

· 2 ous sencers

· 150 gr de pinyons

· 150 gr d’ametlla picada

· 125 gr de coco ratllat

 

Elaboració:

Bullir la patata amb pell, (en cas de fer servir el moniato, coure el moniato al forn), treure-li la pell, i xafar-ho amb una forquilla , deixar-ho refredar. A continuació barrejar la massa amb la sucre, l’ametlla en pols i la ratlladura de pell de llimona. Separa el rovell de dos ous de les clares, reserva aquestes i aboca els rovells a la barreja anterior remenant perquè es barregin tots els ingredients. Posar en platets i per separat l’ametlla picada, els pinyons i un terç del coco.

Panellets de pinyons: Agafem una tercera part de la massa i fem boletes i les mullem amb la clara d’ou i la arrebossem amb els pinyons.

Panellets d’ametlla picada: agafem una tercera part de la massa i fem boletes i les mullem amb la clara d’ou i la arrebossem amb les ametlles picades.

Panellets de coco ratllat: Agafem una tercera part de la massa i ho barregem amb el coco ratllat.

Posar tots els panellets en una plata del forn, pinzella la superfície amb el rovell d’ou dels panellets de pinyons i d’ametlla amb rovell d’ou i ja estan llestos per coure durant 10-12 minuts al forn a 170ºC, aneu controlant per retirar-los quan s’hagin daurat. 

 

Deixa un comentari

Nom*
Email*
Url
Mensaje*

Pots utilitzar els tags HTML i els atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>