Amanida amb burrata, caqui i magrana

Que acabi l'estiu no vol dir que haguem de renunciar a les amanides! Amb una mica d'imaginació i alguns ingredients de temporada, podem preparar plats frescos, saborosos i acolorits. Avui et proposem una amanida amb magrana, caqui Persimon i burrata, llest per descobrir tots els seus secrets?

Ingredients:


1 bossa d’amanida Cal Fruitós
1 burrata
2 caquis Persimon madurs
1 magrana
2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
1 cullerada de vinagre balsàmic
Sal i pebre al gust
Fulles de menta fresca per a la decoració

Preparació:


Comença tallant els caquis en trossos o rodanxes fines. Retira les llavors si és necessari.
Desgrana la magrana i reserva els grans en un bol.
Col·loca les fulles de l’amanida en un plat gran o en plats individuals.
Col·loca els trossos de caqui a sobre de les fulles de la amanida.
Ara, afegeix la burrata per sobre dels caquis. La burrata és un formatge mozzarella amb un cor de crema, així que quan la trenquis, la crema s'escamparà sobre l'amanida.
Espolseja els grans de magrana per sobre de la amanida per aportar un toc de frescor i sabor.
En un bol petit, barreja l'oli d'oliva i el vinagre balsàmic. Afegeix sal i pebre al gust. Després, aboca aquesta vinagreta sobre l'amanida.
Decora l'amanida amb fulles de menta fresca per donar un toc d'aroma.
Serveix immediatament i gaudeix d'aquesta deliciosa amanida de burrata, caqui i magrana.

Amanides de tardor


La tardor és una estació de trànsit, que ens condueix de la calor intensa de l'estiu cap a l'hivern, i les amanides de tardor reflecteixen aquest canvi amb els seus sabors i colors.

Els ingredients d'estació com a carbasses, moniatos, cols de Brussel·les, caquis, peres i magranes aporten a aquests plats una riquesa en textures i sabors que són un reflex de la temporada. Aquests ingredients es poden afegir com a frescos, rostits o bullits al vapor.

Les bases de les amanides de tardor solen variar entre fulles de kale, espinacs, i altres varietats d'enciams més foscos i riques en nutrients. També se li pot afegir grans sencers com la quinoa o l'arròs integral, que no només proporcionen textura i sabor, sinó que també afegeixen una riquesa en fibra i proteïnes.

Els adreços per a amanides tardorenques solen ser més densos. Vinagretes fetes amb vinagre balsàmic, de poma o fins i tot reduccions de fruites són ideals.