Preguntes freqüents

Comprar a través de calfruitos.com és molt senzill; des de la pàgina principal de la nostra web podràs accedir a les fitxes dels diferents productes, seleccionar els que més t'interessin i afegir-los al carret de la compra. En finalitzar la teva comanda hauràs de confirmar amb el botó 'Comprar' i facilitar-nos les teves dades personals i l'horari d'entrega.

A través del nostre servei d'atenció al client pots consultar qualsevol dubte enviant un correu electrònic a hola@calfruitos.com o també a través del telèfon 93 260 88 00, de dilluns a divendres de 8:30h a 17:30h.

Pots realitzar el pagament al confirmar la teva comanda mitjançant targeta de crèdit. El nostre terminal de pagament virtual retindrà una quantitat igual al preu de la teva compra i un cop la teva comanda ja estigui preparada i llesta per enviar, es farà el cobrament definitiu amb la quantitat i pes exacte per a cada producte.

Utilitzem aquest mètode perquè la fruita i la verdura varia de pes durant l'any. A causa d'això, el pes mitjà del producte que comercialitzem via web és aproximat, per tant el seu cost i l'import total de la compra pot estar sotmès a canvis. Així només pagues el que estàs comprant realment.

La nostra web disposa dels segells oficials de Visa i MasterCard, garantint la total seguretat en el pagament. No emmagatzemem cap dada referent a la teva targeta de crèdit, quan les dames de la teva tarjeta es guarden per a futures compres, aquesta informació l'emmagatzema el banc i és ell que garanteix la màxima seguretat en el procés. Pots estar completament tranquil, comprar a calfruitos.com és segur.

Per Barcelona i poblacions properes, els nostres repartidors et faran arribar la teva comanda.

Per la resta de poblacions el lliurament es realitza mitjançant els serveis de MRW.

A les poblacions en què fem el repartiment amb transportista propi els nostres horaris d'entrega es divideixen en franges horàries de dues hores, repartint des de les 8h del matí fins a les 22h del vespre. Selecciona quina s'adapta millor a les teves necessitats.

Per a la resta de poblacions, Envialia pots escollir lliurament de matins (9-14h) o de tardes (16-19h). Pots controlar l'enviament a través de la seva app.

El nostre transportista intentarà posar-se en contacte telefònic amb tu. Si això no és possible et deixarem una nota a la bústia de veu segons hem anat a entregar la teva comanda. També intentarem posar-nos en contacto amb tu per email.

Si has autoritzat a algú a recollir la teva comanda li deixarem el gènere a la persona autoritzada. Per autoritzar a algú la recollida en nom teu hauràs d'omplir la casella "en cas d'absència entregar a :" que trobaràs en el moment d'escollir la franja horària, en confirmar la teva comanda.

Garantim sempre la qualitat dels nostres productes. Si reps un producte en mal estat no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres en un termini de 24/48 h a través del nostre email, adjuntant una fotografia amb l'estat del producte. Intentarem donar-te la millor solució en el menor temps possible. 

En el cas que no estigués en bones condicions, descomptarem el seu valor en la següent compra, aquest saldo el veuràs reflectit dins del teu perfil de client. Si ho prefereixes, també podem abonar la quantitat directament en el teu compte bancari. El retorn es farà efectiu entre 48 i 72 h.

Al clicar sobre qualsevol dels nostres productes, trobaràs la seva fitxa, on es mostra la descripció del producte i la seva informació nutricional.

Addicionalment trobaràs les nostres icones de productes biològics, refrigerat, de proximitat, sense gluten I sense lactosa, per tal que puguis identificar d'una manera ràpida i senzilla productes amb aquestes característiques. A més, si ho prefereixes, pots comprar amb els filtres sense gluten, bio i sense lactosa.

Si tot i així tens dubtes, a través del nostre servei d'atenció al client pots consultar qualsevol inquietud enviant un correu electrònic a hola@calfruitos.com o a través del nostre xat durant les hores d'atenció al client.

Si estàs donat d'alta com a empresa i necessites la factura de la teva comanda has d'anar a “les meves comandes" i veure el detall de la comanda que t'interessa, allà podràs descarregar-la o directament imprimir-la. Les factures estan disponibles 24 hores després de realitzar la teva comanda. Si estàs Donat d’alta com a particular, envia’ns un email amb les teves dades.

A Cal Fruitós cuidem de les famílies nombroses i/o monoparentals i les ajudem a mantenir uns bons hàbits alimentaris amb un descompte d'un 5% en totes les compres realitzades a la nostra botiga online.

Requisits:

  • Donar-se d'alta com a client a la nostra web
  • Enviar un mail amb l'assumpte 'Família nombrosa / monoparental' a hola@calfruitos.com amb nom d'usuari o mail i una fotografia del carnet de família nombrosa / monoparental o una acreditació que us avali.

RECOMANA I GUANYA

Cal Fruitós vol agrair-te que comparteixis la teva experiència amb els teus coneguts i per això et premiem per cadascun d'ells que rebi la seva comanda gràcies a tu. A més, cada nou client rebrà un codi personal per a la seva primera compra.

És molt senzill!

A l'apartat 'Recomana i Guanya' trobaràs el teu codi personal.

2. Comparteix-lo amb els teus coneguts que encara no s'hagin donat d'alta com a clients. Pots enviar invitacions a través d'email, Whatsapp i xarxes socials.

3. Quan un nou client es registri haurà d'introduir el teu codi personal a l'apartat indicat. En aquest moment, s'activarà al seu perfil un descompte.

4. Quan rebi la seva compra, t'enviarem un correu electrònic amb la confirmació del teu descompte que ja estarà disponible al teu perfil.

5. Pots acumular diferents descomptes però tingues en compte que només podràs utilitzar un cupó per compra. Cada descompte promocional té uns requisits (vigència i compra mínima) que hauran de complir-se per a fer-ho efectiu.

6. Per a més informació sobre condicions d'aplicació consulta les nostres condicions generals. Qualsevol altre dubte, escriu-nos a hola@calfruitos.com i et contestarem al més aviat possible.

CODIS PROMOCIONALS

Si encara no tens el teu codi promocional pots fer-te amb un d'ells a través de promocions exclusives de nostra newsletter, seguint-nos en xarxes socials o puntualment en forma de xec dins de la teva compra.

Pots afegir el codi promocional abans de realitzar el pagament de la teva compra, en l'apartat: 'codi promocional'. Cada codi promocional té uns requisits (vigència i compra mínima) que hauran de complir-se perquè el descompte sigui efectiu. Per a més informació sobre condicions d'aplicació consulta les nostres condicions generals. Qualsevol altre dubte, escriu-nos a hola@calfruitos.com i et contestarem al més aviat possible.