Amanida de llenties d'estiu

Durant aquesta època de l'any normalment mengem més vegades fora de casa. Fa calor i l'estiu convida a fer pícnics i a dies sencers a la platja, que moltes vegades són plans improvisats! És important tenir a la nevera fruita i verdura de temporada per així poder preparar-nos un tupper de manera fàcil, ràpida però alhora saludable.

Ja que normalment ens emportem només un plat, hem d'intentar que el nostre tupper sigui el més complet possible. Us proposem aquesta recepta d'amanida de llegums, fresca i molt colorida, que la fa molt apetitosa.

Ingredients per a l'amanida de llenties:


- Llenties
-Arròs integral amb quinoa
- Col Llombarda
- Pebrot vermell cru
- Ceba crua
- Nous

Aquesta amanida ens proporcionarà proteïnes gràcies als llegums i l'arròs amb quinoa. També és important la seva aportació en carbohidrats d'absorció lenta, que ens donaran energia per no parar el ritme!A més la nostra amanida té vegetals crus amb moltes vitamines i antioxidants. Per exemple el pebrot vermell (en posar-ho en cru) i la col llombarda contenen una quantitat important de vitamina C, que ens ajuda a assimilar millor el ferro de les llenties. En afegir fruita seca com les nous, estem enriquint la nostra amanida de llegums ja que les nous són altes en greixos saludables com el omega 3 i en minerals.

Per al vostre pícnic o dia de platja podeu portar per a postres fruita ja trossejada, com la síndria i el meló, que mai fallen. Si preferiu altres fruites com la poma o la pera, millor portar les peces senceres ja que una vegada pelades s'oxiden més fàcilment. Com passarem hores exposats al sol, és important estar ben hidratats. Menjar fruita és una manera més de fer-ho ja que aquestes tenen un contingut en aigua elevat. Així i tot, si tenim la idea de passar el dia fora de casa, no hem d'oblidar beure aigua!

Teniu els ingredients a la nevera? Ara només falta provar la recepta!