Bacallà a la taronja

Per als segons plats moltes vegades acostumem a fer bàsics com la planxa o el forn i deixem les receptes més elaborades per a dies festius. Amb el plat d'avui volem canviar això, ja que podrem fer una recepta fàcil, sana i alhora diferent. A Cal Fruitós, tenim com a novetat llom de bacallà dessalat, ja preparat per facilitar-te les teves receptes. Ja que creiem que la fruita pot estar a qualsevol menjar, hem decidit tastar el bacallà a la taronja. A més, els cítrics estan al seu millor moment i els trobaràs en les nostres botigues al millor preu. Pren nota dels ingredients i la preparació, ja que aquesta recepta et traurà de més d'una dificultat.

Ingredients del bacallà a la taronja:


- 2 lloms de bacallà desalat
- 3 taronges
- Un grapat d’ametlles crues
- 1 cullerada d'oli
- Espècies al gust

Preparació del bacallà a la taronja:


- Ratllem la pell de mitja taronja i reservem.
- Trossegem les ametlles.
- Pelem mitja taronja i la tallem en rodanxes fines.
- Posem el bacallà a la paella uns 5 minuts.
- Posem una paella al foc i brasegem les taronges fins que estiguin daurades.
- En la mateixa paella s'ofega la pell ratllada, les ametlles i se li afegeix el suc de dues taronges.
- Afegim el bacallà perquè s'acabi de coure amb el suc de les taronges.
- Preparem el plat posant la taronja a la planxa en el fons. Damunt el bacallà cuit i se li tira per damunt la salsa de taronja.

El bacallà és un peix blanc, per tant és un tipus de peix menys gras. Les seves reserves de greix s'emmagatzemen en el fetge, amb el qual s'obté l'oli de bacallà, utilitzat com a suplement alimentari. En canvi, la seva carn és alta en proteïnes de qualitat i vitamines del grup B i en menor proporció, vitamines A, D i E.

Sobre la taronja i els cítrics en general, podem parlar del seu contingut en vitamina C. Aquesta vitamina és hidrosoluble, per la qual cosa s'elimina per l'orina i no s'emmagatzema al nostre cos. Per tant, hem d'acostumar-nos a consumir-la cada dia, això sí, millor amb aliments crus. La vitamina C ajuda a mantenir sa el sistema immunològic, contribueix a la curació de ferides de la pell, evita l'oxidació cel·lular i ajuda a absorbir el ferro de la nostra dieta. A més els cítrics tenen acció laxant i diürètica gràcies a la seva aportació en fibra. I si totes aquestes propietats ja t'han convençut, espera't a provar-ho! Tindràs ganes de repetir-ho una vegada i una altra.