Caneló d'alvocat

Trobar encara diferents maneres de sorprendre't amb l'alvocat sembla complicat oi? Et proposem aquesta recepta, fresca i lleugera, ideal per sorprendre!

Ingredients per a 2 canelons:


- 1 alvocat Extra Cal Fruitós
- 2 llesques de pa de pagés
- 2 tomàquets de penjar
- 8 filets d'anxova grans El Xillu L ́Escala
- Sal, pebre i AOVE
Per a la salsa de iogurt grec:
- Tomàquet picat
- 3 cullerades de iogurt grec
- Una miqueta de ceba morada
- Una llima
- Unes fulletes de coriandre

Preparació:


En primer lloc talla l'alvocat i pela’l. A continuació fes làmines (al llarg) molt fines amb l'ajuda d'un ganivet o pelador.
Posa cada làmina d'alvocat solapant-les lleument sobre un paper film untat prèviament amb oli d'oliva. Posa làmina rere làmina lleument superposada, fins a formar un caneló. Tapa amb paper film untat en AOVE i reserva. Per a obtenir la forma arrodonida de caneló, et pots ajudar d'uns motlles específics o amb el tub de cartó de paper de cuina per la meitat de manera que obtenim una forma allargada còncava.
Per al farciment unta la llesca de pa, pels dos costats, amb el tomàquet d'untar, salpebra i posa AOVE. Retira l'escorça si vols i esmicola-la a trossets.
Talla uns trossets d'alvocat i altres d'anxova. Deixa alguna anxova per a decorar.
Barreja tot i diposita-ho en l'alvocat laminat.
Afegeix una miqueta més d’AOVE, sal i pebre.
D'aquesta manera tens l'alvocat amb el paper film en la base, en el motlle còncau, el farciment dins. Ara tanca l'alvocat amb l'ajuda del paper film.
Agafa el motlle i diposita el caneló d'alvocat al plat, retira el film que haurà quedat a dalt.
Per a la salsa de iogurt barreja una cullerada de ceba morada tallada finament, un tomàquet petit, una culleradeta de coriandre tallat, la ralladura fina d'una llima, una mica de suc llima i afegeix el iogurt. Barreja.
Muntatge del plat:
Caneló, amb la salsa de iogurt i pots adornar al gust amb les anxoves que han sobrat, algun tomàquet, etc.