Canelons d'Espinacs

Avui us portem una recepta que us farà sentir com a autèntics mestres xefs sense haver de passar hores a la cuina: canelons d'espinacs! Sí, sí, heu llegit bé, una opció vegetal que us farà oblidar que alguna vegada vau ser escèptics amb els plats sense carn.
Si us encanta experimentar a la cuina, o simplement esteu buscant una alternativa saludable però deliciosa, aquesta és la recepta per a vosaltres. Comencem a fer aquesta delícia de canelons plens de Sabor. ¡Bon profit!

Ingredients (12 unitats):


600 g espinacs
12 plaques per canelons
1 ceba gran
15g formatge parmesà ratllat
30g pinyons lleugerament torrats
Sal marina sense refinar, pebre i 1 cullerada d’OOVE

Ingredients per la salsa beixamel del farcit:


25 g de mantega sense sal o d’OOVE
1 cullerada sopera de farina integral
1 tassa (250ml) de beguda de civada o llet
Una mica de sal i nou moscada

Ingredients per la salsa beixamel del gratinat:


50 g de mantega sense sal o d’OOVE
1 cullerada sopera de farina integral
2 tasses (500ml) de beguda de civada o llet
Una mica de formatge per gratinar

Elaboració:


Torrar els pinyons en una paella vigilant que no es cremin. Anar removent constantment. Reservar
Picar la ceba a brunoise ben petita. Reservar
Ratllar el formatge parmesà. Reservar
Fer la beixamel del farcit: Primer es posa la mantega en una olla a foc mitjà-alt fins que es desfaci. Afegir la farina i anar removent tota l’estona per evitar que es cremi. Afegir la beguda de civada o llet, la sal i la nou moscada, sense deixar de remenar. En aconseguir una textura cremosa, retirar del foc i reservar.
Fer els espinacs al vapor durant 6-8 min. Quan estiguin cuits, escórrer-los bé en un colador amb l’ajuda d’una escumadora, fent talls i traient tota l’aigua. És important que quedin sense aigua. Reservar.
En una paella, posar una mica d’OOVE, la ceba, una mica de sal i saltejar. Quan estigui la ceba daurada, afegir els pinyons i, seguidament, els espinacs. Deixar coure durant uns minuts sense deixar de remenar i afegir la beixamel juntament amb una mica de pebre. Cuinar durant un parell de minuts i retirar del foc. Afegir el formatge ratllat i barrejar-ho tot fins a integrar-ho bé.
Farcir els canelons i col·locar-los en una safata de forn. Cobrir amb una beixamel com la del farcit però una mica més lleugera. Afegir una mica de formatge per sobre i gratinar al forn prèviament escalfat a 180 ºC. Deixar-los fins a daurar-los lleugerament.