Canelons de pollastre, bolets i foie.

Hi ha alguna cosa més deliciosa que uns bons canelons casolans? Encara que la recepta tradicional està boníssima, avui t'ensenyem una versió de la clàssica recepta, amb un toc de sabor extra a aquest plat exquisit.

Ingredients per a 4-5 persones:


- 20 plaques de canelons
- 800 g de pit de pollastre
- 3 alls
- 1 ceba
- 1/2 porro, la part inferior
- 2 pastanagues
- 3 branquetes de romaní
- 300 g xampinyons
- 200 ml de licor (whisky)
- 120 g de foie
- 750 ml de beixamel
- Sal
- Pebre
- AOVE
- Formatge ratllat per a gratinar o al gust
- Uns trossets petits de mantega, de la grandària d'una ungla petita.

Preparació


En una font de forn disposa el pollastre trossejat a quadradets d'uns 2 cm aprox.
Trosseja la ceba, les pastanagues, el porro i pela els alls, barreja'l amb el pollastre juntament amb els xampinyons. Enforna tot amb un bon doll d'oli, sal, pebre i les branques de romaní.
Enforna uns 25’ a 200º, remou unes 3 vegades perquè es dauri tot i no es cremi.
A continuació, afegeix el licor i baixa la temperatura del forn a 160° aprox. Enforna uns 50-60’ més, remou de tant en tant. Ha de quedar tot rostit.
Deixa que es refredi, retira el romaní i un all.
En una paella daura a rodanxes el foie amb una mica d'oli d'oliva. Tritura la carn amb les verdures i el foie, tot junt, i reserva.
L'ideal és deixar-ho a la nevera d'un dia per a un altre, després és més fàcil de manipular la carn.
Prepara la beixamel.
Cou les plaques dels canelons segons les instruccions i disposa-les sobre un drap de cuina humitejat amb aigua. Així́ no s’enganxaran les plaques.
Emplena les plaques amb porcions de massa que en estar freda, podràs manipular i realitzar una forma de croqueta allargada, sense problema. Enrotlla i tanca el caneló.
En una font de forn gran cobreix la base d'aquesta amb una mica de beixamel i col·loca de forma ordenada els canelons farcits.
A continuació posa més beixamel sobre la superfície dels canelons, no ha de quedar escàs. Acaba cobrint amb formatge ratllat al gust i uns trossets petits de mantega repartits per la superfície.
Enforna i gratina fins que el formatge estigui fos i gratinat.
Hora de servir, adorna amb unes fulletes de julivert o romaní i gaudir.

Recepta de beixamel:


- 1 litre de llet sencera
- 1/2 ceba
- 2 claus d'olor
- 1 fulla de llorer
- 80 g de mantega
- 80 g de farina de blat
- Nou moscada, sal i pebre
En primer lloc infusiona la llet amb la ceba, els claus punxats en la ceba i el llorer. Porta a ebullició removent de tant en tant, retira i deixa infusionar 10’.
En una paella àmplia fon la mantega a foc mitjà. A continuació incorpora la farina i cou uns 2’ sense deixar de remoure. Amb unes varetes genial.
Retira del foc la paella i incorpora la llet colada del cop. Remou amb les varetes fins que s'integri per complet i després porta al foc uns 3-4’ sense deixar de remoure. Espessirà.
Si la deixes menys temps obtindràs una salsa lleugera, per contra, si la deixes coure més temps, obtindràs una salsa més espessa. Una crema.


Receta feta per @dorcasencolorespasteles