Cireres, fruita d'estiu!

La cirera també us té enamorats? Tot i que a finals d'abril ja es recullen les primeres, el maig i sobretot el juny són els mesos de màxima esplendor d'aquesta meravellosa fruita!

Vols saber quines propietats nutricionals tenen les cireres ? Llavors has de fixar-te en el seus components que són:

- Aigua. Ens ajudarà a hidratar-nos i refrescar-nos ara que tenim la calor a sobre! A més, al tenir potassi (i no sodi) serà un bon diürètic i ens ajudarà a evitar la retenció de líquids.

- Vitamina C. Aquest element és essencial pel bon funcionament de l'organisme, ja que intervé en moltes reaccions metabòliques.

- Provitamina A (en forma de betacarotè). Component necessari per al bon estat de la retina i la pell.

- Antioxidants. Contenen diversos antioxidants, com els flavonoides, els polifenols i l'àcid el·làgic. Totes aquestes substàncies contribueixen a prevenir l'activitat negativa dels radicals lliures que donen lloc a l'envelliment de l'organisme, i tenen un efecte antisèptic que ajuda a combatre infeccions.

- Melatonina, hormona que millora els cicles de son i vigília. A més, la cirera també conté triptòfan, que juntament amb la serotonina actuen com a neurotransmissors en molts processos fisiològics i de l'estat d'ànim que influeix en el somni i el descans.

- Pero el més important sempre serà... el seu sabor únic i intens!