Crema d'Alvocat

Súper senzilla, deliciosa, refrescant i es fa rapídissim. Fins i tot es pot utilitzar, molt espesa, per a dipear.

Ingredients per a 2-3 persones:


- 2 alvocats al punt
- 2 cogombres mitjans
- 2 grans d'all
- El suc d'una llimona
- 6 cullerades de AOVE
- Sal
- Una mica de ceba picada
- Cebollí

Preparació pas a pas:


Renta, pela i talla a trossets els cogombres. Pela i treu l'os dels alvocats.
Afegeix els grans d'all (pots provar amb un i anar afegint al gust, li dona molt bon sabor). Afegeix el suc de la llimona, sal al gust i si et ve de gust pebre.
Triturar tot junt. Obtindràs una crema espessa, si et ve de gust més lleugera, tan sols hauràs d'afegir una mica d'aigua fins a aconseguir la textura que prefereixis.
Serveix ben freda, adorna amb una mica de ceba ben picada i una mica de cebollí.
A gaudir-la.

Consell per a preparar una bona crema d'alvocat i cogombre:



Aquí tens alguns consells per a preparar una deliciosa crema d'alvocat i cogombre:

1.Tria ingredients frescos: Utilitza alvocats madurs i cogombres frescos per a obtenir el millor sabor en la teva crema. Assegura't que els alvocats estiguin al punt òptim de maduresa per a aconseguir una textura suau i cremosa.

2.Cogombre sense llavors: Si prefereixes una crema de cogombre més suau, pots llevar les llavors abans d'agregar-ho a la mescla. Simplement curta el cogombre per la meitat al llarg i espina les llavors amb una cullera.

3.Textura i consistència: Per a obtenir una textura suau i cremosa, utilitza una liquadora o processadora d'aliments per a barrejar els ingredients. Si prefereixes una crema més espessa, agrega menys líquid. Si desitges una consistència més lleugera, afegeix una mica més de líquid.

4.Afegeix sabors addicionals: Pots agregar ingredients addicionals per a realçar el sabor de la teva crema d'alvocat i cogombre. Prova incorporant una mica d'all, suc de llimona o llima fresc, coriandre picat o fins i tot un polsim de comí. Experimenta amb diferents sabors per a trobar la teva combinació favorita.

5.Ajusta el sabor: Prova la crema i ajusta el sabor segons les teves preferències. Si desitges un toc més àcid, agrega més suc de llimona. Si prefereixes un sabor més suau, afegeix una mica més d'alvocat o iogurt.

6.Refreda abans de servir: Una vegada que hagis barrejat els ingredients, refrigera la crema durant almenys una hora abans de servir. Això permetrà que els sabors es barregin i que la crema adquireixi una temperatura fresca i agradable.

7.Decora en servir: Abans de servir, decora la crema amb uns trossos petits d'alvocat, rodanxes de cogombre o unes fulles de coriandre fresc. Això afegirà un toc visual i una mica de frescor a la teva crema.

Recepta de crema d'alvocat i cogombre:


La crema d'alvocat i cogombre és refrescant opció per a aquells que busquen un plat lleuger, saludable i ple de sabor. Aquesta deliciosa crema combina la suavitat i cremositat de l'alvocat amb la frescor i el toc lleugerament àcid del cogombre, creant una combinació perfecta que captivarà el teu paladar.

L'alvocat és una fruita rica en greixos saludables i nutrients essencials. La seva textura cremosa i el seu sabor suau i delicat el converteixen en un ingredient ideal per a preparar una crema nutritiva i saborosa. A més, l'alvocat és una excel·lent font de vitamina E, vitamina C, vitamina K i àcid fòlic, entre altres nutrients beneficiosos per a la salut. També és una excel·lent font de fibra dietètica, la qual cosa afavoreix la digestió i ajuda a mantenir un sistema digestiu saludable.

D'altra banda, el cogombre és una hortalissa lleugera i molt hidratant. El seu contingut d'aigua, juntament amb el seu lleuger sabor refrescant, el converteix en un ingredient perfecte per a afegir a aquesta crema. El cogombre també és conegut per les seves propietats antioxidants i la seva capacitat per a promoure la hidratació i millorar la salut de la pell.

Per a preparar aquesta crema d'alvocat i cogombre, simplement has de combinar tots dos ingredients en un processador d'aliments o liquadora fins a obtenir una barreja suau i homogènia. Pots agregar un toc de suc de llimona fresca per a realçar encara més els sabors i prevenir l'oxidació de l'alvocat. També pots afegir espècies com a coriandre, comí o pebre en pols per a donar-li un toc extra de sabor.

Una vegada llesta, pots servir la crema d'alvocat i cogombre com a entrant o acompanyant dels teus plats principals favorits. És perfecta per a gaudir en dies calorosos d'estiu, ja que la seva textura refrescant i el seu sabor lleuger t'ajudaran a combatre la calor.