Crema de carbassa

Les cremes de verdures són delicioses, saludables i molt versàtils.
Possibilitats les que vulguis, tantes com ingredients t'agradin, fredes a l'estiu o calentes a l'hivern... Com que estan elaborades per verdures i hortalisses són molt nutritives, digestives i molt reconfortants tant per dinar com per sopar. Són fàcils i no ens prenen molt de temps, així que no tens excusa, dona-li canya! Per començar us proposem una de carbassa i ceba!

Ingredients de la crema de carbassa (4 persones)


- 2 patates mitjanes
- 500g carbassa bio tallada
- 1 ceba
- 1 porro
- Oli d'oliva verge
- Pebre negre
- Canyella (opcional


Preparació de la crema de carbassa


1. Pela i talla a daus la patata, la carbassa i la ceba.
2. En una olla gran diposita les verdures, cobreix-les amb aigua i comença a bullir-les.
No és necessari bullir-les durant molt de temps perquè perden la majoria dels seus nutrients. És millor mantenir una cocció suau i justa.
Un cop estiguin cuites les passem per la batedora fins a obtenir un puré cremós i sense grumolls.
3. A continuació, afegeix un rajolí d'oli d'oliva verge extra, una mica de pebre negre i una mica de canyella. Ho barregem tot molt bé i deixem al foc durant 5 minuts més.
4. Servim calent.

ANOTA: La base d'una bona crema és fer-la amb aigua embotellada o brou de verdures que li donarà més sabor.
També és molt important rentar bé i pelar les verdures i hortalisses. En el cas que siguin ecològiques, pensa que en rentar-les tens suficient, no cal pelar-les! D'aquesta manera podràs aprofitar els nutrients que es concentren a la part de la pela.


Propietats de la crema de carbassa


La carbassa és una verdura que conté carbohidrat de lenta absorció, és per això que aquestes verdures ens proporcionen molta energia. Són ideals per combatre la fatiga donada per les baixes temperatures. També conté betacaroté, un antioxidant que ens ajuda a retardar l'envelliment.

Encara que no es mencioni a la recepta, pots decorar la crema amb pipes de carbassa, li donarà un toc de color i també beneficis, com ara propietats antiinflamatòries.