Crema de carbassa i taronja amb cigrons

És una crema molt bona, el contrast que aporta la taronja és sorprenent i amb el cruixent dels cigrons i les espècies, perquè afegeix textura i sabor.

Ingredients per a 6 persones:


- 650 g de carbassa
- 1 porro
- 1 patata mitjana
- 1 taronja
- cigrons especiats o llavors diverses
- Sal, AOVE, pebre, cibulet i brots

Preparació pas a pas:


En una cassola, afegeix AOVE i escalfa uns 3’ el porro prèviament net i tallat a làmines. A continuació afegeix la carbassa pelada i tallada a làmines o trossos petits juntament amb la patata. Salpebra i ofega uns 5-7’ més.
Afegeix aigua sense arribar a cobrir i porta a ebullició, després baixa el foc i deixa coure uns 20’ fins que la carbassa estigui tendra. Retira del foc.
Renta la taronja i ratlla finament la pell. Esprem el suc de la taronja i cola per a evitar la polpa.
Afegeix la ralladura i la pell de la taronja a la cassola i tritura tot molt bé. Que quedi una crema fina i homogènia.
Serveix en un bol o plat profund i afegeix per damunt els cigrons especiats, el cibulet picat, i si vols algun brot al gust.
Per a realitzar els cigrons especiats, tan sols cal rentar i escórrer el contingut d'un pot de cigrons cuits, assecar bé i posar-los en una safata de forn, sobre paper sulfurat, de forn.
Preescalfa el forn a uns 190º. Condimenta els cigrons amb AOVE i diferents espècies al gust (pebre, all en pols, ceba en pols, curri, orenga, sal, suc de llimona, pebre vermell...). Introdueix al forn i remou de tant en tant fins que els cigrons estiguin durs, lleument daurats. Deixa refredar i llestos. Guarda en un pot ben tancat.



Recepta feta per @dorcasencolorespasteles