Crema de pastanaga

Un bàsic que mai falla durant aquestes èpoques és una bona crema de verdures. Un plat molt reconfortant i sa, perfecte per al final del dia. A més, podem fer mil versions, adaptant-nos a les verdures de temporada o simplement al que tinguem a la nostra nevera. Amb la recepta d'avui, gaudiràs de la barreja del sabor més clàssic (pastanagues i patates) però donant-li un punt exòtic, gràcies al curri! Així que, si ets un apassionat de les cremes, prova aquesta recepta!

Ingredients per la crema de pastanaga:


-300g Pastanagues
-1 Patata gran
-1/2 Ceba
- 1 cullerada de postres de Curri
- Sal
-Oli d'oliva verge extra

*Ingredients per dues persones.

Preparació de la crema de pastanaga:


- Pela les pastanagues i la patata, renta-les i talla-les a quadradets.
- Pela la ceba i pica-la fina. Posa-la en una olla amb la pastanaga i una mica d'oli, i deixa-ho coure 5 minuts.
- Afegeix les patates i el curri i l’aigua per bullir.
- Deixa-ho coure 25 minuts a foc mitjà i mig tapat.
- Un cop cuit, retira una mica de líquid i passa-ho per la batedora. Si cal, ajusta la textura afegint una mica del líquid que has retirat.
- Emplata-ho i ¡gaudeix!

Si vols donar-li més sabor a la crema, pots utilitzar llet (de vaca o vegetal) o brou en comptes d'aigua al bullir les verdures. També, pots fer el teu plat més complet si afegeixes tofu, encenalls de pernil o pics de pa. Et saciaràs i aconseguiràs un plat únic si busques un menjar més lleuger. El que tenen les cremes de verdures és que accepten tots els canvis que se t'ocorrin.

I encara que fer cremes de verdures a casa no és complicat, no sempre tenim el temps necessari. Per això és important tenir altres opcions que puguin salvar-te un àpat. A Cal Fruitós trobaràs diferents cremes de verdures boníssimes que t'ajudaran a gaudir amb els teus primers plats.