Croquetes de xampinyons

Vols fer unes delicioses i cremoses croquetes? El toc especial és el formatge blau, que li aporta un sabor espectacular.

Ingredients:


Per a la massa de croquetes (unes 20 unitats, en funció de la grandària):
- 25 g de mantega
- 25 g de AOVE
- 1/2 ceba gran
- 250 g de xampinyons nets
- 45 g de farina de blat d'ús comú
- 500 ml de llet sencera
- 25-30 g de formatge blau
- Sal
- Pebre negre molt
- Nou moscada
Per a arrebossar o empanar:
- 2 ous M
- Pa ratllat
- Oli d'oliva per a fregir

Preparació pas per pas:


Pica molt fi els xampinyons amb l'ajuda d'un ganivet o una picadora de fulles. Reserva.
Posa en una paella àmplia l'oli i la mantega. Quan estigui calent afegeix la ceba picada finament i ofega uns 6’, fins que s'escalfi, a foc suau sense que es cremi. A continuació afegeix els xampinyons picats i cuina fins que perdin tot el líquid, primer deixaran anar aigua, després s'ha de consumir, triga uns 10’ a foc mitjà. Incorpora la farina tamisada, ofega i remou tot molt bé perquè s'integri, trigarà uns 2’.
A continuació retira del foc i afegeix de cop la llet freda, directament de la nevera. Remou amb varetes fins que s'hagi integrat tot molt bé, així es desfarà la farina.
Seguidament posa de nou en el foc i cou un 15-20’, sense deixar de remoure, fins que espesseixi i la massa s'enlairi de les parets en passar la cullera i quedin netes. La cullera tindrà massa enganxada. Afegeix el formatge blau esmicolat i remou fins a desfer-se. Salpebra al gust i afegeix nou moscada al gust.
Posa la massa sobre una safata i cobreix amb paper film, que aquest toc directament la massa, així no es formarà crosta sobre la massa. Deixa a la nevera unes 4h mínim, d'un dia per a un altre millor.
Fes les croquetes, pasalas per ou batut i posteriorment pa ratllat. Pots fer-ho 2 vegades. Fregeix en abundant oli d'oliva i serveix.


Receta feta per @dorcasencolorespasteles