Donuts de pastanaga

Avui us volem ensenyar una recepta ideal per aquests Reis, la nit més màgica de l'any! Una manera rápida i fácil de fer uns donuts més saludables i amb molt sabor. Vols més información sobre ells?

Ingredients:


- 165 g de pastanaga pelada i trossejada
- 2 ous XL
- 60 g de iogurt grec natural
- 40 ml de AOVE
- 65 g de eritritol
- 120 g de farina de civada
- 7 g d'impulsor químic
- 1 culleradeta per a postres de canyella en pols
- 1/2 culleradeta de nou moscada
- 1 culleradeta per a postres de pasta, extracte vainilla
Opcional: 1/4 de culleradeta de clau d'olor en pols
Cobertura:
- Pots fondre xocolata negra i cobrir-los o cobrir simplement amb iogurt grec i edulcorant al gust o utilitzar qualsevol crema de fruits secs. També pots fer un frosting a base de:
- 100 g de crema d'anacards
- 65 ml de beguda d'ametlles
- Una miqueta d'extracte de vainilla
Acabar amb una picada de fruits secs...

Preparació pas a pas:


Precalfa el forn a 180 °C, amb calor a dalt i a baix.
Tritura tots els ingredients humits juntament amb la pastanaga trossejada i el eritritol.
Afegeix la farina, les espècies i l'impulsor químic. Barreja a mà. Engreixa el motlle i omple sense arribar fins dalt. Enforna 13-15’.
Deixa refredar.
Adorna amb la cobertura i a gaudir d'ells.

Millors ocasions per a fer dònuts de pastanaga:



Els dònuts de pastanaga són una autèntica delícia que pots gaudir en diferents moments del dia. Aquests dolços esponjosos i saborosos estan fets amb un dels vegetals més estimats per tots: la pastanaga. Gràcies a aquest ingredient, els dònuts obtenen una textura humida i suau, a més d'un subtil sabor dolç, que ve de gust en moltes ocasions. Aquests són només alguns dels moments en els que pots gaudir d'aquests deliciosos dònuts de pastanaga!

- Esmorzar saludable: Començar el dia amb uns dònuts de pastanaga és una bona manera d'omplir d'energia el teu matí. Aquests dolços són una alternativa més nutritiva als tradicionals dònuts, ja que incorporen pastanagues, riques en vitamines i minerals. Acompanya'ls amb un cafè, te o un got de llet, i tindràs un desdejuni equilibrat que et posarà de bon humor per a enfrontar el dia.

- Berenar dolç: A mitja tarda, quan comença a venir la gana, els dònuts de pastanaga són una opció ideal per a satisfer aquest antull dolç. Gràcies a la presència de la pastanaga en la massa, els dònuts són més nutritius que els tradicionals. T'ajudaran a treure la gana i brindar-te un moment d'autèntic plaer sense sentir-te culpable.

- Esdeveniments i festes: Si tens una reunió amb amics o familiars, sorprèn-los amb uns deliciosos dònuts de pastanaga. Són perfectes per a qualsevol celebració, des d'aniversari fins a reunions informals. Pots decorar-los amb setinat de sucre o crema de formatge, i afegir un toc de color amb pastanagues ratllades per damunt. Segur que seran un èxit i et convertiràs en l'ànima de la festa!

- Postres saludables: Els dònuts de pastanaga també poden ser una opció fantàstica per a tancar un menjar amb un toc dolç. El seu sabor i textura lleugera els converteixen en unes postres ideals després d'un sopar abundant. Si vols una experiència més exquisida, acompanya'ls amb gelat de vainilla o iogurt grec i tindràs unes postres saludables i delicioses.

- Snack per als més petits: Si tens nens a casa, els dònuts de pastanaga són una estratègia perfecta perquè mengin aquest saludable vegetal sense queixes. La pastanaga es barreja perfectament amb la massa, i els nens gaudiran del seu sabor sense adonar-se que estan menjant verdures. Pots preparar-los junts i convertir-ho en un divertit moment en família.
Receta feta per @dorcasencolorespasteles