Estofat vegà de seità

Ja has afegit el seità a la teva dieta? Si encara no t’atreveixes amb aquest tipus de proteïna vegetal per la pinta que té, t'animem que ho provis amb aquesta recepta, el seu sabor segur que et sorprendrà!

Ingredients de l'estofat vegà de seità:
- 250g Seità
- 1 Carabassó gran
- 1/2 Ceba
- 250g Xiitake
- 50g Quinoa
- 250 ml Brou de verdures
- Salsa Teriyaki
*Ingredients per a 4 persones aproximadament.

Preparació de l'estofat vegà de seità:
- Talla les verdures i el seità a tires o a la jardinera, com més t'agradi!
- Ofega la ceba, el carabassó i el xiitake fins que estiguin gairebé al punt.
- Afegeix el seità, la quinoa i el brou de verdures.
- Deixa reduir el brou.
- Finalment afegeix la salsa teriyaki.

El seità és el gluten del blat i normalment s'aconsegueix bullint-lo durant una hora i mitja en salsa de soja, alga kombu i gingebre. A vegades també se li afegeix all. És una proteïna 100% vegana, ideal per a prendre en dinars i sopars. Això sí, cal tenir en compte que és el gluten del blat i per això els celíacs hauran de descartar-lo.

Consumir proteïna vegetal (a part del seità també el tofu o el tempeh per exemple) ens ajuda a tenir més varietat als segons plats. A més, la majoria de receptes amb seità acostumen a ser ràpides de fer i molt senzilles. Aquesta recepta en concret serà perfecta com a plat únic en el sopar o fins i tot per a portar-la al treball amb el tupper.

Avui pot ser un bon dia per a aquesta recepta, ja tens tots els ingredients? A Cal Fruitós podràs comprar tots els que necessitis online i t’ho portarem a casa. Ràpid i fàcil, prova aquest servei que t'oferim, segur que repetiràs.