Hamburguesa de llenties

Estem segurs que cada vegada estàs més habituat a les hamburgueses vegetals, però ja t'has atrevit amb alguna recepta? Pots fer-les de moltíssimes maneres i sempre serà una forma diferent de menjar verdures o llegums. A més els més petits de la casa l'acceptaran fàcilment per la seva forma i podem acompanyar-la amb ingredients molt apetitosos. Nosaltres et proposem una hamburguesa de llenties vermelles i verdures, una recepta molt fàcil de fer, així que... Pren nota!

Ingredients hamburguesa de llenties (6 aprox):


- 200g de llenties vermelles.
- Farina de galeta o farina normal
- 1 pastanaga
- ½ porro
- 1 pebrot vermell petit
- All i julivert
- Pebre negre
- Curri
- Oli d'oliva

Preparació hamburguesa de llenties:


- Bullim les llenties vermelles durant 15 minuts.
- Colem i fem puré amb elles.
- Tallem les verdures a quadrats molt petits.
- Saltegem en una paella les verdures a foc lent fins que quedin toves.
- Afegim el pebre negre, curri, l'all i el julivert.
- Amb el foc ja apagat, afegim el puré a la paella i barregem bé.
- Anem afegint la farina, fins que la mescla quedi consistent.
- Fem boles i fem forma d'hamburguesa.
- Cuinem les hamburgueses en una paella amb una mica d'oli.
- Servim amb acompanyant al gust!

L'ingredient principal d'aquesta recepta és la llentia vermella, que és una varietat que té una cocció més ràpida i és més fàcil de digerir que les llenties convencionals. A més, és perfecta per a la nostra recepta, ja que ens interessa que en coure's es desfaci. Com tots els llegums, la llentia vermella és una font de ferro que podem fer més disponible si la consumim amb vitamina C. Això ho podem aconseguir si en el menjar hi ha pebrot cru vermell (per exemple si fem una amanida verda de primer) o si posem per a postres fruites com el kiwi, les maduixes o una taronja.

Les propietats saludables d'aquestes hamburgueses les podem gaudir tots i, encara que sigui una recepta vegana,no impedeix que pugui estar en la dieta habitual de qualsevol persona.

Que t'ha semblat?