Hummus de Moniato Lila

Aquest deliciós hummus de moniato prebiòtic està elaborat amb moniato taronja i amb moniato morat. Prova'l i descobreix tot el sabor!

Ingredients:


1 moniato taronja mitjà
1 moniato lila mitjà
2 cullerades tahini o iogurt
3 cullerades oli d'oliva verge extra
1 culleradeta pebre negre en gra o ja molta
1 culleradeta pebre vermell dolç
1 culleradeta comí en gra o en pols
1 pessic sal
1 dent d’alls
1/4 tassa llavors de sèsam per decorar
Picos rústics

Instrucció pas a pas:


Comencem a preparar la recepta escalfant el forn a 200 °C. Renta bé els moniatos amb aigua. Pela i talla a trossos. Col·loca en una safata apta per a forn i afegeix 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra, grans d’all sense pelar, sal i pebre. Tapa la safata amb paper alumini i introdueix al forn. El temps de cocció dependrà de la grandària dels moniatos. Per a uns moniatos de grandària petita-mitjana, el temps en el forn serà al voltant de 50 minuts. Es pot comprovar que estan llestos punxant-los amb una forquilla.
Una vegada els moniatos estiguin fets, retira la pell dels grans d'all.
Tritura els moniatos amb un processador d'aliments juntament amb el tahini, el pebre negre, vermell, comí en gra, sal i dents d’alls.
Ja tindràs l’hummus llest. Decora-ho amb llavors de sèsam i una mica d'oli d'oliva verge extra. A gaudir!

Moniato lila


El moniato lila és una variant de moniato que destaca pel seu cridaner color lila tant en la pell com en la polpa. La seva aparença ho fa no sols atractiu visualment, sinó també un aliment interessant des del punt de vista nutricional.

Quant al seu sabor, el moniato lila ofereix una experiència dolça i terrosa. La seva textura, una vegada cuit, es torna suau i cremosa, la qual cosa ho converteix en un ingredient versàtil per a diverses preparacions culinàries.

Des del punt de vista nutricional, aquest tubercle comparteix característiques amb altres varietats de moniatos. És una font rica en carbohidrats, fibra dietètica, vitamina C. A més, el moniato lila conté antioxidants, com les antocianinas responsables del seu distintiu color morat. Aquests compostos antioxidants poden tenir beneficis per a la salut, com la reducció del risc de malalties cròniques.

En resum, el moniato lila no només agrega color a les nostres receptes, sinó que també aporta una combinació única de sabor i nutrients beneficiosos per a la salut. Incorporar-ho en l'alimentació diària pot ser una forma deliciosa i nutritiva de gaudir dels beneficis que ofereix aquest tubercle.