Kèfir, un probiòtic natural!

Sabíeu que kèfir prové d'una expressió oriental que significa sentir-se bé? Un bon pretext per provar aquesta tendència tan de moda en làctics!

El kèfir està fet amb llet fermentada, és a dir, és un bon probiòtic. Els bacteris del kèfir fan una fermentació lacto-alcohòlica, que espesseix la llet, fent petits grumolls. Ens ajuda a equilibrar la flora gastrointestinal, important per tenir un bon funcionament digestiu i millorar les defenses immunitàries. A més té minerals com el calci o el fòsfor i vitamines del grup B. Durant la fermentació, la lactosa es disminueix, fent el kèfir més digestiu.

Depenent amb que llet estigui produït podem trobar kèfir de cabra, vaca i ovella. També existeix el kèfir d'aigua. Aquest es fa amb els mateixos bacteris, barrejat amb aigua ensucrada perquè pugui fer la fermentació. D'aquesta manera les persones intolerants a la lactosa poden consumir-lo sense problema.

Es recomana començar a prendre el kèfir en petites dosis i anar pujant gradualment, ja que si el nostre cos no està acostumat a prendre probiòtics, pot asseure'ns malament. Podem consumir el kèfir com a iogurt, barrejant-lo amb fruita, civada, llavors o fruits secs. També com a formatge en amanides, tenint en compte la seva textura cremosa i suau. Una altra manera de consumir-ho és com a formatge d'untar i fins i tot per fer batuts! D'aquesta manera estarem enriquint la nostra beguda ja que tindrà una aportació superior de proteïnes i micronutrients.

Llavors, el kèfir ja és un habitual és la vostra nevera?