Llom de porc amb salsa de mango

Ens encanta el mango Cal Fruitós directe de Màlaga, tan dolç i saborós que és irresistible. El cultiu a la península és gairebé exclusiu a la zona de costa de Màlaga i Granada, ja que és una zona lliure de gelades i amb elevada humitat. Una fruita molt exòtica que cada cop tenim més present al nostre dia a dia. A més, el seu contingut en vitamines fa que sigui un aliment ric en antioxidants i per tant, tingui propietats beneficioses per la salut.

El seu sabor únic dóna joc a moltíssimes receptes, des de les més senzilles com combinacions amb iogurt i melmelades casolanes a receptes més sofisticades com tàrtars, salses o pastissos. Nosaltres avui us ensenyem una recepta molt top amb mango, llom de porc en salsa!

Ingredients:



- 450 g de llom tallat de porc
- 4 cullerades de AOVE
- 1 ceba tendra (80 g)
- 1/2 gra d'all (tres rodanxes)
- 1 cayena seca
- 1 mango
- 100 ml d'aigua
- 1 culleradeta de sucre moré o mel
- 2 cullerades de vinagre balsàmic
- sal i pebre al gust


Elaboració de la salsa:



1. En una paella posem l'oli i les tres làmines d'all. Escalfem a foc mitjà. Quan l'all encara no estigui daurat, afegim la ceba tendra picada i escalfem.
2. Afegim la cayena. Movem bé.
3. A continuació, afegim el mango tallat a trossos i sofregim bé, juntament amb el sucre i el vinagre.
4. Afegim l'aigua i cuinem a foc mitjà 4-5’.
5. Triturem amb una batedora de braç, i colem la salsa per un colador fi. Així la salsa quedarà més fina, sense brins ni llavors de la cayena.
6. Rectifiquem amb sal i pebre si és necessari i llesta.
7. Salpebrem el porc, fregim amb una mica d'oli, i si es vol, aromatitzem amb alguna herba, farigola o romaní. Reservem.


Emplatat:



1. Servim el llom, i afegim la salsa.
2. Es pot caramel·litzar uns trossets de mango en una paella, amb una miqueta d'oli i sucre. Posem per sobre la salsa per a decorar.


Aquesta salsa està deliciosa i va fenomenal amb peix, carn blanca i fins i tot amb els típics cruixents de pollastre (fingers o nuggets).