Mandonguilles amb tomàquet

Les mandonguilles amb tomàquet és el típic plat que reuneix a tots al voltant de la taula, creant moments especials. Prepara una bona quantitat, perquè segur que tots voldran repetir!

Ingredients per a 30-35 mandonguilles:


- 500 g de vedella picada
- 250 g de picada de porc
- 1 llesca de pa motlle, pa de pagès o similar remullada en llet
- 1 culleradeta petita d'all en pols
- 1/2 culleradeta de pebre en pols
- 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç (o picant si vols)
- 1 culleradeta de sal
- 2 culleradetes de julivert picat
- 1/2 got de vi blanc
- 1 pot petit de salsa de tomàquet, sofregit
- 1/2 ceba gran o 1 ceba petita picada
- 2 culleradetes d'alfàbrega picada
- 1 got d'aigua
- AOVE

Preparació pas a pas:


En un plat posa el pa i la llet, que xopi bé. Deixa en remull mentre es barregen els altres ingredients.
En un bol ampli posa la carn picada, l'all en pols, el pebre, el pebre vermell, la sal, el julivert picat i la llesca de pa en llet, xafada amb una forquilla. Retira la llet sobrant.
Barreja molt bé amb una forquilla, o amb les mans.
Deixa reposar a la nevera mínim 1 hora o d'un dia per a un altre. Ben tapat. Li atorga sabor i consistència.
Forma les boletes i arrebossa amb farina de blat.
Fregeix les mandonguilles en una cassola àmplia, amb una base d’ AOVE. No necessiten més de 7’, daura. Retira del foc i reserva en un plat o safata gran.
En el mateix oli posa la ceba tallada petita fins que perdi el color blanc i sigui una mica transparent. Afegeix el tomàquet i a continuació el vi. Deixa uns 3’ que faci xup-xup. Afegeix l'aigua i les mandonguilles. Deixa a foc mitjà uns 15’. Remou de tant en tant, tapa el tomàquet.
Afegeix l'alfàbrega tallada. Deixa reposar. D'un dia per a un altre estan encara més bones.

La recepta tradicional de mandonguilles amb tomàquet, més fàcil que mai:


Les mandonguilles amb tomàquet són una delícia que transporta directament a la cuina de les nostres àvies. Aquí t'expliquem per què són tan populars i saboroses.

Imagina unes sucoses i tendres mandonguilles, banyades en una salsa de tomàquet casolana, ja se'ns fa la boca aigua!

La combinació de les espècies, herbes i carn picada en les mandonguilles li dona un sabor irresistible. Pots utilitzar carn de diferents tipus o fins i tot una barreja, segons les teves preferències. A més si les preparades de manera casolana, veuràs que són molt més saboroses i sucoses.

La combinació de la carn de les mandonguilles amb la salsa de tomàquet fa que cada mossegada sigui una explosió de sabors. A més, la salsa suau i sucosa ajuda a mantenir les mandonguilles tendres.

Pots gaudir les mandonguilles amb tomàquet de moltes maneres. Pots servir-les amb un bon plat d'espaguetis, la clàssica combinació que tots estimem! També pots acompanyar-les amb arròs, puré de patates o fins i tot amb un bon tros de pa cruixent per a gaudir de la salsa fins a l'última gota.

Quan menjar mandonguilles amb tomàquet


Les mandonguilles amb tomàquet són perfectes per a qualsevol moment de l'any. En un fred dia d'hivern, no hi ha res com enfonsar-te en un plat calent de mandonguilles sucoses cobertes amb una salsa de tomàquet casolana. T'escalfarà fins als ossos i et farà sentir com a casa.

Tanmateix, això no significa que hagis de fer aquesta recepta només a l'hivern. No, no, no! Aquestes delicioses mandonguilles són tan versàtils que pots gaudir-les en qualsevol estació de l'any. A la primavera, quan els ingredients frescos estan al punt màxim, pots aprofitar els tomàquets sucosos i madurs per a preparar una salsa increïblement saborosa. Imagina el sabor de les mandonguilles juntament amb la frescor i acidesa del tomàquet... una combinació de sabors explosiva!

A l'estiu, quan el sol brilla i les barbacoes estan en plena temporada, no dubtis a cuinar les teves mandonguilles i servir-les amb una salsa de tomàquet picant i refrescant. Pots acompanyar-les amb una amanida fresca i una bona cervesa freda. És un menjar perfecte per a gaudir a l'aire lliure amb amics i familiars!

I què dir de la tardor. Les fulles cauen, el clima es refreda i els colors càlids inunden el paisatge. Aquest és el moment ideal per a gaudir de la recepta de mandonguilles amb tomàquet casolanes, assaborint les aromes reconfortants que omplen la teva cuina. A més, pots afegir algunes herbes i espècies de temporada per a donar-li un toc extra de sabor.

Llavors, quan menjar mandonguilles amb tomàquet? La resposta és simple: quan et vinguin de gust! No importa l'època de l'any o l'ocasió, aquestes delícies sempre estaran llestes. Així que posa't el davantal, omple la teva cuina amb aromes temptadores i gaudeix d'unes mandonguilles amb tomàquet com només tu saps fer-ho. Bon profit!