Moniato amb salsa de iogurt

Amb la tardor, ha arribat la temporada de moniatos. I estan tan bons que només amb ficar-los al forn amb una mica de sal ja tenim un resultat deliciós. Avui us ensenyem una recepta amb moniato que serà perfecta com a aperitiu, un contrast de sabors de temporada!

Ingredients de de la salsa de iogurt:


- 1 Iogurt natural Cal Fruitós.
- 2 cullerades soperes de formatge d'untar.
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- Una cullerada de julivert fresc triturat.
- Suc de mitja llimona.
- Sal i pebre negre al gust.

Preparació de la salsa de iogurt:


- Per a la salsa simplement hem de barrejar els ingredients (si batim quedarà molt més homogènia). Si la textura d'aquesta crema és molt líquida, podem fer-la més espessa si canviem la proporció de formatge fresc/iogurt.

Podem fer els moniatos al forn o saltejar-los a la paella amb una mica d'oli d'oliva. Sigui quina sigui l'opció que escollim, el tall serà un punt important. Nosaltres ens hem decidit pel tall clàssic, en forma de bastó, per fer-li competència a les patates fregides. I encara que moltes vegades es compara amb la patata ja que pot cuinar-se de forma semblant, el moniato té valors nutricionals molt més interessants. El moniato és ric és vitamina A, vitamina E i àcid fòlic, per tant al moniato se li donen propietats antioxidants. I encara que tingui sabor dolç, no hem de tenir por als seus sucres.

Prova-ho, encara que sembli una recepta de moniato molt senzilla, no et deixarà indiferent, ja veuràs!