Mousse de xocolata

Halloween és una festa que té origen en un antic ritual cèltic anomenat Samhain, que significa fi d'estiu i es celebrava a finals d'octubre per celebrar el final de les èpoques de collita, coincidint amb el solstici de tardor. Durant aquesta nit creien que els esperits venien d'entre els morts i es celebraven rituals sagrat , s'encenien fogates i es ballava al voltant per espantar els fantasmes. Encara que aquesta tradició avui ja ens queda llunyana, qualsevol excusa és bona per provar noves receptes!

Avui ens hem decidit per una mousse de xocolata feta amb alvocat. D'aquesta manera aprofitem la textura cremosa i totes les seves propietats saludables. Encara que és un postre sa, omple bastant, així que us recomanem que aneu amb gana quan el feu. A més, és una recepta de mousse de xocolata sense gluten i sense lactosa, per la qual cosa si hi ha algun tipus d'intolerància es convertirà en el postre perfecte.

Ingredients:


Pel mousse de xocolata:


- 2 alvocats
- 4 cullerades de cacau en pols
- Xarop d'atzavara al gust (depenent de si ens agrada més o menys fort de sabor).
- 1 cullerada petita de canyella

Per decorar el mousse de xocolata:


- Trossets de xocolata negra
- Galetes de vainilla

Preparació del mousse de xocolata:


- Barregem tots els ingredients fins que quedi ben triturat i uniforme.
- Servim en gotets i afegim la xocolata.
- Deixem en la nevera fins a l'hora de servir. Està molt més bo en fred!
- Les galetes les podem a l'últim moment. Així evitem que ens quedin toves pel fred.
Nota. També podem afegir avellana o alguna altre fruit sec per suavitzar el sabor.

Per a aquesta recepta utilitzem cacau desgreixat en pols, que té un contingut de flavonoides important que li dóna propietats antioxidants. Això juntament amb els valors nutricionals de l'alvocat (alt en greixos saludables, vitamina E i potassi), fan d'aquestes postres una opció perfecta per a aquests dies que estem més llaminers i solem tirar cap als processats.

T'atreveixes a provar-ho?