Pastís d'Orxata

No hi ha estiu sense orxata! Per això ens agrada prendre-la tant sola com fer receptes amb ella. Els berenars més llamineres estan assegurats.

Ingredients per a un motlle d'uns 18 cm de diàmetre desmuntable:


- 200 g de galetes bàsiques al gust
- 120 g de mantega
- 1 litre d'orxata
- 4 cullerades de sucre
- 10 formatges tipus Kiri o similar
- 2 sobres de quallada en pols
- Canyella en pols (de Ceylán, millor)

Preparació:


Prepara el motlle adequat i posa paper de forn en la seva base, que sobresurti del motlle. Això et permetrà desemmotllar-ho més fàcil, a més de que, si el motlle no tanca molt bé, ajudarà al fet que no surti el líquid.
Tritura les galetes i barreja amb la mantega fosa. Posa la barreja a la base del motlle, cobreix-la i anivella amb ajuda de la base d'un got o una cullera. Segella les vores també. Deixa el motlle sobre un plat pla, no el moguis d'allà.
Pots deixar-ho tal qual en la nevera o congelador perquè la massa prengui cos i endureixi. També pots enfornar uns 7’ a 180 °C. Cohesiona, queda cruixent i hi ha menys risc que es desfaci en afegir el líquid.
En una cassola disposa l'orxata, el sucre i els formatges. Escalfa a foc mitjà fins que es desfaci el sucre i els formatges. Remou. Afegeix els 2 sobres de quallada i porta a ebullició sense deixar de remoure. Quan bulli, retira del foc. Per a no trobar cap grumell de formatge o pols de quallada, tritura amb una batedora de braç.
Aboca el líquid sobre el motlle amb galeta amb cura, amb un colador. Pot ser que hi hagi alguna petita fugida de líquid si el motlle no segella bé, per això el paper de forn que sobre surti i la base del plat.
Porta a la nevera fins que qualli. Millor d'un dia per a un altre.
Una vegada quallat el pastís, treu de la nevera uns 30’ abans de servir. Desemmotlla amb cura. Pots escalfar lleument les parets del motlle amb un drap o similar. Obre el motlle amb cura i serveix en la safata on vagis a presentar-lo. Empolvora canyella al gust i a gaudir.
Adorna amb unes branquetes de canyella i quedarà genial, fins i tot alguna fruita.

Recepta de pastís d'orxata:


Estem segurs que t'encantarà aquest pastís que una vegada el provis, voldràs fer-ho durant tot l'estiu! Preparar un pastís d'orxata és una opció refrescant feta amb orxata, la beguda de l'estiu.

En primer lloc, el sabor únic i suau de l'orxata afegeix un toc especial al pastís. La combinació dels sabors i la dolçor de la canyella crea una experiència única. A més, al ser unes postres menys comunes, sorprendràs a tots. És una bona manera d'agregar un toc d'originalitat a les teves reunions i celebracions.

Una altra raó per a cuinar un pastís d'orxata és que és relativament fàcil de fer. No es requereix d'habilitats de rebosteria avançades per a aconseguir un resultat deliciós. Amb ingredients simples i una recepta ben explicada, podràs gaudir d'un pastís casolà amb tot el sabor i la frescor de l'orxata.

Finalment, cuinar un pastís d'orxata et permet personalitzar-lo segons les teves preferències. Pots agregar ingredients addicionals com nous, panses o fins i tot un toc de rom per a crear una versió encara més especial. A més, pots decorar-ho o empolvorar canyella per damunt per a realçar el seu aspecte i sabor.