Pastís de formatge amb préssec

Un pastís sucós, cremosa amb un toc deliciós de fruita de temporada. L'opció número 1 per les ocasions especials de l'estiu.

Ingredients:


- 3 ous
- 250 g de formatge crema
- 6 cullerades de maizena
- 8 cullerades soperes de sucre
- 3 iogurts naturals
- 16 g d'impulsor químic (1 sobre de llevat)
- Una mica de nata muntada ensucrada al gust
- 1 parell de préssecs

Preparació pas a pas:


Separa les clares dels rovells.
En un bol ampli munta les clares a punt de neu.
En un bol a part, posa els rovells amb la resta dels ingredients menys la nata i el préssec.
Barreja tot molt bé i incorpora a poc a poc i amb moviments envolupants les clares a punt de neu.
Engreixa i protegeix el motlle de forn amb paper d'enfornar. Aboca la massa en el motlle i enforna uns 30’ a 175 °C amb calor a baix.
En la massa, si ho desitges, pots introduir un préssec a trossos petits. Remou i aboca en el motlle.
El pastís pujarà i es trencarà una mica la superfície, introdueix un escuradents, i quan aquest surti net és el moment d'apagar el forn, deixa la porta del forn entreoberta.
Deixa refredar per complet. Pots introduir-ho en la nevera si ho prefereixes.
A l'hora de servir tan sols has d'adornar amb nata al gust i talla un préssec com més t'agradi i adorna.

Consells per a fer un bon pastís de formatge i préssec:


Si després dels passos per a preparar el teu pastís de formatge i préssec t'ha quedat algun dubte, et deixem alguns consells extra:

1. Tria ingredients de qualitat: Opta per formatge crema de bona qualitat, préssecs madurs i sucosos, i utilitza ingredients frescos en general. Això marcarà la diferència en el sabor i la textura del teu pastís.
2. Afegeix sabor al teu farciment: Per a donar-li un toc de sabor addicional, pots incorporar ratlladura de llimona o de taronja al farciment de formatge crema. Això ressaltarà els sabors i aportarà frescor al pastís.
3. No oblidis el toc de dolçor: Afegeix sucre al farciment de formatge crema, ajustant la quantitat segons la teva preferència de dolçor. Recorda que els préssecs també aportaran dolçor al pastís, així que equilibra els sabors.
4. Drena els préssecs: Si utilitzaràs préssecs enllaunats, assegura't d'escórrer-los bé per a evitar que l'excés de líquid aigualeixi el pastís. Pots col·locar-los sobre paper absorbent per a eliminar l'excés d'humitat.
5. Incorpora els préssecs amb cura: Si vols que els préssecs es mantinguin intactes en el pastís, afegeix-los amb suavitat al farciment de formatge crema. Si els barreges massa, podrien desfer-se i perdre la seva forma.
6. Enforna a temperatura adequada: Segueix les indicacions de la recepta quant a la temperatura i el temps d'enfornat. Això assegurarà que el pastís es cuini de manera uniforme i agafi la textura i consistència adequades.
7. Deixa refredar i refrigera abans de servir: Després d'enfornar, deixa que el pastís es refredi completament a temperatura ambient abans de refrigerar-lo. Això permetrà que s'assenteixen els sabors i que el pastís adquireixi una textura ferma.
8. Decora amb préssecs frescos: Abans de servir, decora el pastís amb rodanxes de préssec fresc o altres elements decoratius, com a fulles de menta. Això afegirà un toc visual i fresc al pastís.

Recepta de pastís de formatge


El pastís de formatge amb préssec és una delícia irresistible que combina la suavitat i cremosidad del formatge amb la dolçor i frescor dels préssecs.

En primer lloc, el formatge utilitzat en el pastís és una excel·lent font de calci i proteïnes, essencials per a la construcció i reparació de teixits, així com per al funcionament adequat del sistema immunològic.

D'altra banda, els préssecs aporten una gran quantitat de vitamines i minerals. Són una font abundant de vitamina C, que enforteix el sistema immunològic i ajuda en l'absorció de ferro. També contenen vitamina A, que és important per a la salut dels ulls i la pell, així com potassi, que ajuda a mantenir la pressió arterial sota control i a regular els fluids corporals.

A més el pastís de formatge i préssec pots gaudir-la com a postres després d'un menjar o com un deliciós berenar qualsevol dia. A més, és una opció ideal per a ocasions especials o per a compartir amb amics i familiars.

Quan menjar pastís de formatge i préssec?


El pastís de formatge i préssec és una combinació molt especial que mereix ser gaudida en totes les ocasions especials (i en les no tan especials també). Aquí t’expliquem algunes situacions en les que aquesta recepta és simplement irresistible.

Imagina una calorosa tarda d'estiu, estàs en una quedada a l'aire lliure amb amics i familiars, i de sobte apareix un pastís de formatge i préssec en la taula. És l'opció perfecta per a refrescar i endolcir aquests moments amb els teus.

Una altra ocasió ideal per a gaudir d'aquest pastís és en un aniversari. Qui necessita un pastís tradicional quan pots tenir un pastís de formatge i préssec que enamori a tots els convidats? És una manera d'afegir un toc d'elegància i sabor únic a la celebració.

I no podem oblidar els moments en què simplement necessitem consentir-nos i donar-nos un gust. Ja sigui després d'un dia esgotador o només perquè sí, el pastís de formatge i préssec és un veritable regal per al paladar. Tu t'ho mereixes!

Fins i tot a vegades improvisades, aquest pastís sempre és benvingut. Una trobada d'última hora? No hi ha problema! El pastís de formatge i préssec és tan deliciós i versàtil que sempre sorprendrà a tots.