Pastís de poma

En el món de les receptes saludables, hem creat una obra mestra de pomes i canyella en forma d'un pastís que et farà desitjar un segon (o tercer!) tros sense preocupacions. Així que, si estàs llest per a submergir-te en una experiència de sabor, acompanya'ns mentre t'expliquem tots els secrets del nostre pastís de poma saludable.

Ingredients


Per a un motlle quadrat d'uns 20x20 cm o rodó d'uns 20 cm aprox:

- 5 pomes golden Cal Fruitós(3 + 2 per a decorar)
- 3 ous M
- 9 dàtils medjoul
- 250 ml de llet sencera o una altra beguda vegetal
- 180 g de farina integral o similar
- 16 g d'impulsor químic
- 2 culleradetes petites de canyella
- La ratlladura fina d'una llimona
- 1 cullerada de panela
- Opcional i una gran opció per a dates tardorenques: un grapat de panses i/o nous trossejades. A més d'espècies vàries com cardamomo, clau, pebre... al gust.

Preparació pas a pas:


En un got triturador posa els dàtils sense os i la llet. Deixa hidratar uns minuts, per a després triturar i aconseguir una mescla espessa i homogènia. Pots anar pelant les pomes.
Prepara el motlle folrant-lo amb paper de forn. Precalfa el forn a 180o C amb calor a dalt i a baix.
En un bol gran posa 3 pomes pelades, sense el cor i trossejades. Afegeix la resta d'ingredients, la crema de dàtils també, menys les 2 pomes reservades. Tritura tot molt bé. S'aconsegueix una mescla homogènia i sense grumolls.
Si afegeixes les nous o passes fes-ho després de triturar. Simplement barrejant amb una cullera.
Aboca la massa en el motlle. Part les 2 pomes restants per a decorar, a làmines. Retira el cor i talla-les fines. Pots pelar-les o no.
Disposa les làmines de poma sobre la superfície, superposades. Afegeix i empolvora sobre elles l'emplafona i enforna uns 55’ a 180o C, a mitjana altura, amb calor a dalt i a baix. Fins que en punxar un escuradents aquest surti net.
Retira del forn, deixa refredar per complet. Pots pinzellar la superfície del pastís per a donar-li més lluentor amb una mica de melmelada.

Pastís de poma


Saps per què parlem de per què els pastissos de poma són una gran opció? La poma està repleta de fibra, vitamines i antioxidants que et fan sentir com una versió millor de tu mateix.

Ara, la pregunta del milió: quan és el moment adequat per a menjar un pastís de poma? Prepara't per a prendre notes! Els matins són un moment estel·lar. Imagina això: et despertes amb una llesca de pastís de poma saludable et dona la benvinguda. També, en el berenar, quan entra la gana entre el menjar i el sopar, una porció de pastís pot ser com una abraçada deliciosa.

Ara, la màgia està en els ingredients de qualitat, com les pomes Cal Fruitós. A més, de reduir el sucre afegit i optar per edulcorants naturals. I no t'oblidis de les espècies, la canyella i la nou moscada poden portar el teu pastís a un altre nivell!

Ah, i aquí va un tip d'or: afegeix nous o ametlles per a donar-li un toc cruixent i un extra de proteïnes!

Recorda, no hi ha un moment incorrecte per a gaudir d'un pastís de poma saludable. Ja sigui en un dia assolellat o plujós, en el matí o en la tarda, pots cuinar el teu pastís i menjar-te’l ambé!