Paté de xampinyons i llevat de cervesa

Aprofitant que a les nostres botigues i web ja tenim disponible el llevat de cervesa… ens hem inspirat a provar una recepta de paté vegetal! Una recepta facilísima, amb molt pocs ingredients i tots molt saludables. Ideal per a berenars, esmorzars o fins i tot per a picar entre hores.

Ingredients:


- 500 g de xampinyons
- 3 gra d'all
-1 ceba
- 2 cullerades de llevat de cervesa
- 90 g de fruits secs (nosaltres hem utilitzat ametlles torrades)
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- Sal i pebre

Preparació pas a pas:


- Talla la ceba a quadradets petits i pica l'all.
- Salta en una paella amb una mica d'oli d'oliva.
- Afegeix els xampinyons tallats a lamines.
- Tritura amb una batedora amb les ametlles i el llevat de cervesa.
- Afegeix pebre i sal al gust.

Encara que la majoria dels ingredients de la recepta són bàsics de les nostres cuines, igual t'ha cridat una mica l'atenció el llevat de cervesa. L'hem afegit per les seves propietats nutricionals, que ens semblen molt interessants en aquestes dates. El llevat de cervesa és un fong que fermenta la malta que s'utilitza com a condiment o complement nutricional pel seu contingut elevat en vitamines del grup B i també per ser font de zinc. Per això reforça el sistema immunològic i ajuda a que les nostres ungles i cabell estiguin sans.

Podem afegir el llevat de cervesa a moltes més receptes que el paté vegetal. Per exemple pots afegir-la en purés o cremes de verdures, gaspatxo, guisats o batuts. Sempre és millor afegir-ho una vegada el menjar ja està cuinada, així no perd les seves propietats.

T’animaràs a provar-ho aquest cap de setmana? És moment de treure el cuinetes que tens dintre.