Piruletes de fruita amb xocolata

Fer piruletes amb fruita és possible i, a més, facilíssim. Pots utilitzar fruita de temporada, les que més t'agradin! Nosaltres ho utilitzarem el dia de reis, per a substituir les típiques xocolatines o el carbó nadalenc (tot sucre!). Sorprendràs els més nens de la casa, però també agradarà a grans. T'animes a provar-ho?

Ingredients de les piruletes de fruites:


- Fruita variada ( Kiwi, Poma, Pera, Mandarina)
- Xocolata fondant postres.
- Festucs, coco en pols i fideus de xocolata.
Necessitarem palets de fusta per a fer piruletes.

Preparació de les piruletes de fruites:


- Trossegem les fruites en rodanxes gruixudes i les punxem en els palets de fusta.
- Les fiquem al congelador uns minuts, així la fruita es deshidratarà una mica.
- Fonem la xocolata fondant al microones o al bany maria, barrejant contínuament perquè no es cremi.
- Traiem les piruletes del congelador i les banyem en xocolata fins a la meitat o senceres. Deixem escórrer l'excés de xocolata.
- Decorem amb coco en pols, fruita seca o fideus de xocolata. Així nostres piruletes seran encara més apetitoses.
- Posem sobre paper de forn fins que s'assequi.

En fer piruletes amb fruita, afegim aquest grup d'aliments a situacions més festives i, així, deixa de ser avorrida. A més a nens que els costi menjar fruita pot ser una opció per a incorporar-la més fàcilment. Hem d'acostumar-nos a menjar fruita diàriament (els sucs envasats no compten!) i en dates com a nadal que sol costar més, reinventar el paper de la fruita als nostres menjars. Per exemple, podem posar la fruita com a acompanyament de segons plats (poma rostida, salsa de prunes, salsa de taronja) o afegir-la a entrants (síndria o raïms amb formatges forts). A més, sempre pots crear batuts molt complets amb fruita, fruita seca i llets vegetals sense sucres. Opcions n’hi ha moltes!