Pollastre al forn amb taronja i verdures

A vegades amb ingredients senzills es poden fer plats espectaculars com aquest. Un sabor diferent i molt bo, sempre que el pollastre sigui de qualitat i estigui ben cuinat.

Ingredients:


- 1 quilo i mig de pollastre (contracuixes i cuixes)
- 4 grans d'all
- 1 taronja
- 1 ceba morada
- 2 pastanagues mitjanes
- 150 g de carabassa
- 5 branquetes de farigola o romaní o les dues.
- Una culleradeta de mel
- 200 ml de whisky, brandi...
- Aove
- Sal
- Pebre

Preparació:


En primer lloc pica els alls en un morter juntament amb una mica de sal, després afegeix un doll d'oli i barreja bé. Afegeix una mica de farigola i relliga una pasta.
Salpebra el pollastre i unta cada peça amb la pasta realitzada d'all anteriorment. Deixa reposar mentre trosseges les verdures i la taronja.
En una font de forn posa una mica d'oli i distribueix la ceba en el fons, a continuació afegeix el pollastre ben distribuït i emplena els buits amb la resta de verdures i la taronja.
Reparteix la culleradeta de mel a cada peça de pollastre. Posa les branquetes de romaní i farigola per damunt i rega amb el licor.
Introdueix al forn, ja precalfat a 180 °C, i enforna uns 35-40’. Després enforna a 220º uns 10’ més així es daurarà la superfície del pollastre, i tindrà́ un aspecte preciós. Vigila que no es cremi.
Pots afegir una mica d'aigua si es queda una mica sec, abans d'enfornar-ho a alta temperatura.
Serveix, acaba empolvorant amb una mica de sal i pebre.

La millor recepta de pollastre a la taronja


El pollastre a la taronja és una deliciosa i aromàtica recepta que combina la suavitat del pollastre amb la frescor i la dolçor de la taronja. És un plat que ha conquistat els paladars de moltes persones gràcies al seu equilibri de sabors i la seva presentació cridanera.

El resultat és un plat ple de color, on el pollastre queda impregnat amb la suavitat i la dolçor de la taronja, mentre que la salsa aporta un toc cítric i refrescant que complementa a la perfecció la carn de pollastre.

El pollastre a la taronja és ideal per a un menjar familiar o per a sorprendre els teus convidats en una ocasió especial. Pots servir-ho acompanyat d'arròs blanc per a absorbir la deliciosa salsa o d'una guarnició de verdures fresques, com a bròcoli o pastanagues al vapor, que contrastarà molt bé amb els sabors d'aquest plat.

Si busques una recepta que combini la simplicitat amb l'elegància, el pollastre a la taronja és una opció ideal. La seva combinació de sabors i la seva presentació vistosa ho converteixen en un plat irresistible per a aquells que gaudeixen dels sabors agredolços i els contrastos en la seva taula. Anima't a preparar-ho i gaudeix d'aquest delit culinari a casa!

Receta feta per @dorcasencolorespasteles