Propietats de l'alvocat

L'alvocat ja no és aquella fruita exòtica que tímidament començava a apuntar maneres fa uns anys, ara ja l'hem acceptat com a part de la família! A més, l'alvocat té nombroses propietats i beneficis nutricionals molt interessants.

Aquesta fruita tropical té un alt contingut de fibra (70% insoluble i 30% soluble), que ens ajuda a regular el ritme intestinal i a millorar la flora bacteriana, a més que allargarà la sensació de sacietat. És ric en vitamina E, que li dona propietats antioxidants que ajuden a alentir l'oxidació i l'envelliment cel·lular i en vitamina K, que ajuda a millorar la cicatrització de les ferides i afavoreix la coagulació de la sang. A més, té un contingut alt en potassi, més que el plàtan! També conté molts greixos saludables, que ens ajudaran a millorar la nostra salut cardiovascular, reduint el colesterol LDL.

Sabeu com veure quan l'alvocat està madur? Heu de posar-lo al palmell de la mà i pressionar suaument per no fer-lo malbé. Si no cedeix quan el pressionem vol dir que encara és verd i haurem d'esperar uns dies deixant-lo a temperatura ambient.

L'alvocat té molts més usos que en les típiques torrades d'esmorzars, amb les que fem fotos super instagrameables! Podeu fer infinites receptes com canelons freds, batuts dolços amb cacau, utilitzar-los en postres per donar textura... I no ens oblidem del guacamole, ben fresquet ara que arriba l'estiu! A l'hora de conservar-lo un cop obert, sempre millor afegir suc de llimona, així evitarem que s'oxidi. I per receptes innovadores... heu escoltat sobre avolatte? És una nova moda que consisteix a servir el cafè amb llet dins un alvocat buit, utilitzant-lo com a tassa. Us atreviu?