Recepta amb cols de Brusel·les

Les cols de Brussel·les són una verdura de temporada que ofereix una varietat de beneficis per a la salut. Aquí hi ha algunes de les raons per les quals podries considerar-les com a part important de la teva dieta de temporada:

Alt contingut de nutrients: Les cols de Brussel·les són riques en vitamina C, vitamina K, àcid fòlic, vitamina A, potassi i altres nutrients essencials.
Riques en fibra: Contenen fibra, la qual és important per a la digestió saludable i pot ajudar a mantenir els nivells de sucre en sang estables.
Propietats antioxidants: Les cols de Brussel·les contenen antioxidants.
Suport per al sistema immune: Gràcies al seu contingut en vitamina C, les cols de Brussel·les poden contribuir al reforç del sistema immune, ajudant a prevenir infeccions i malalties.
Avui us portem una recepta ràpida i amb molt de sabor per poder gaudir d’aquest producte de temporada!

Ingredients per a dues persones:


500 g de cols de Brussel·les, netes i tallades per la meitat
150 g de bacó, tallat a tires
1 cullerada d'oli d'oliva
Sal i pebre al gust
Opcional: 2 cullerades de vinagre balsàmic

Instruccions pas a pas:


Escalfa una paella gran a foc mitjà. Afegeix l'oli d'oliva.
Afegeix les tires de bacó a la paella i cuina-les fins que estiguin ben cruixents.
Retira el bacó de la paella.
En la mateixa paella on s’ha fet el bacó, afegeix les cols de Brussel·les tallades per la meitat. Salta-les durant uns 5-7 minuts o fins que estiguin daurades i tendres.
Un cop les cols de Brussel·les estiguin cuinades, torna a afegir el bacó cruixent a la paella. Remena bé per combinar-ho tot.
Si ho desitges, pots afegir 2 cullerades de vinagre balsàmic per donar-li un toc de sabor addicional.
Salpebre al gust i ajusta la sal si és necessari.
Serveix les cols de Brussel·les amb bacó en un plat i a gaudir!

Aquesta recepta senzilla proporciona un plat deliciós i ple de sabor. Pots ajustar les quantitats segons les vostres preferències i afegir-hi altres ingredients com fruits secs o formatge per a una variació addicional.

Amb la seva textura cruixent i el sabor lleugerament dolç, aquestes mini-verdures són una excel·lent opció per a aquells que busquen una dieta equilibrada i plena de sabors. Deixa't inspirar per la versatilitat de les cols de Brussel·les li descobreix com aquesta modesta verdura pot elevar-se a la categoria d'estrella culinària.