Recepta amb Recuit de Fonteta

Tenim més receptes express amb el recuit de Fonteta per a aprofitar tot el sabor d'aquest producte tan top! Preparat per a una mossegada super adicitiva?


Ingredients:


- Coques d'arròs amb xocolata


- Recuit de Fonteta


- Fruita al gust


- Codony


- Xarop de ágave


- Pinyons


Preparació:


Tan sols cal muntar les coques d'arròs com més t'agradi. En aquest cas hi ha dues opcions:


- Amb recuit, codony trossejat i pinyons. Xarop al gust.


- Amb recuit, fruita al gust i xarop de ágave.


Què és el recuit de Fonteta?


El Recuit de Fonteta és un formatge català, específicament de la comarca del Baix Empordà, a la província de Girona. Es tracta d'un formatge de pasta tova, elaborat a partir de llet crua d'ovella i/o cabra, quall i sal, que es caracteritza per la seva textura suau i cremosa, el seu sabor lleugerament àcid i la seva aroma fresca i delicada.


El Recuit de Fonteta s'ha convertit en un dels productes gastronòmics més emblemàtics de la comarca del Baix Empordà i de tota Catalunya, i és reconegut per la seva alta qualitat i sabor únic.


L'elaboració del Recuit de Fonteta és un procés artesanal que continua sent fidel a la tradició. La llet s'escalfa a una temperatura determinada i se li afegeix el quall, que provoca la coagulació de les proteïnes de la llet i la formació de la quallada. Una vegada que la quallada s'ha format, es talla en petits trossos i es col·loca en motlles, on es deixa escórrer per a eliminar l'excés de sèrum.


Després d'unes hores d'escorregut, el formatge es desemmotlla i es sala, per a a continuació ser envasat i refrigerat. El procés de maduració del Recuit de Fonteta varia segons el fabricant, però sol oscil·lar entre 3 i 5 dies. Durant aquest temps, el formatge adquireix el seu característic sabor i aroma, que el converteixen en irresistible per als amants del formatge.


Combinacions i receptes amb el Recuit de Fonteta.


El Recuit de Fonteta es pot consumir tant sol com en combinació amb altres aliments. Per la seva textura cremosa i suau, és ideal per a untar en pa o per a afegir a amanides i plats de verdures. També es pot utilitzar com a ingredient en salses i cremes, i s'acompanya sovint amb fruites fresques, fruita seca i mel.


Al ser un producte tan versàtil en la cuina, es pot utilitzar en una gran varietat de receptes i combinacions. Vols algunes idees més concretes?


- Amanida de recuit de Fonteta: talla el formatge a trossets i agrega'l a una amanida d'enciam, tomàquet, cogombre i olives. Amaneix amb una vinagreta d'oli d'oliva i vinagre balsàmic.


- Canapès de recuit de Fonteta: col·loca una cullerada de formatge en una llesca de pa torrat i decora amb una mica de melmelada de fruites o mel. També pots afegir una mica de nous picades.


- Salsa de recuit de Fonteta: barreja el formatge amb una mica de llet, oli d'oliva i all picat per a obtenir una salsa cremosa que pots usar com dip per a vegetals o com a acompanyament per a carns i peixos.


- Pasta amb recuit de Fonteta: barreja el formatge amb pasta cuita i una mica d'oli d'oliva. Afegeix herbes fresques com a alfàbrega o julivert i una mica de parmesà ratllat.


- Pizzes amb recuit de Fonteta: cobreix la massa de pizza amb rodanxes de tomàquet, ceba caramel·litzada i formatge recuit de Fonteta. Enforna en el forn fins que la massa estigui cruixent i el formatge es fongui.