Recepta crema de cacau casolana

Per a aquests dies que estem més llaminers i ens ve de gust alguna cosa dolça, és necessària una recepta fàcil i ràpida que ens tregui aquest antull. 

Ingredients de la crema de xocolata casolana:


- 15 dàtils
- 1 grapat d'avellanes
- 2 cullerades de cacau desgreixat pur
- 1 got petit de llet d'arròs (Es pot utilitzar qualsevol tipus de llet vegetal)

Preparació de la crema de xocolata casolana:


- Desossem els  dàtils i els afegim a un bol amb llet vegetal.
- Afegim el cacau i batem.
- Pelem les avellanes i les trossegem una mica abans d'afegir-les a la mescla.
- Tornem a batre fins que quedi una crema uniforme.
- Podem afegir una mica més de llet si veiem que ha quedat molt espès.

Les quantitats poden variar segons t'agradi la xocolata més o menys forta, pujant o baixant els duties (per donar-li dolçor) o el cacau (perquè la crema quedi més amarga). Amb les nostres quantitats, el resultat és molt semblat a una nutella casolana, per la qual cosa agradarà als més nens de la casa. A més, és una recepta molt fàcil i ràpida de fer que, si la tapeu bé, pot aguantar-vos diversos dies en la nevera.

Fer receptes amb cacau desgreixat és una opció saludable per evitar el consum de processats. El cacau és ric en flavonoides, substàncies altament antioxidants. Aquestes fan que en consumir cacau protegim les cèl·lules dels danys que produeixen l'envelliment natural d'aquestes. 

Podeu utilitzar la crema de xocolata i avellanes per fer entrepans, torrades o per picotejar amb palets de pa. Però si voleu sentir-vos healthy de debò mengeu la crema de xocolata amb fruita! Podeu trossejar plàtan, maduixes, poma o fruits vermells i anar sucant amb la crema de cacau. El contrast serà deliciós!