Receptes amb figues

La figa ja es troba en les nostres botigues i també les pots comprar a la nostra web, així que cal aprofitar-ho! Ja que hi ha molts mites al voltant d'aquesta fruita, què millor que saber una mica més sobre les seves propietats!

La figa té un sabor dolç molt especial, per la qual cosa és la fruita preferida dels més llaminers. És cert que el seu contingut en sucres naturals és més elevat que en altres fruites, però no és comparable al sucre de taula! Moltes vegades es compara energèticament les fruites amb altres aliments processats, però no és el mateix. Cal tenir en compte que les fruites, siguin quines siguin, també tenen altres nutrients essencials per al nostre cos. Per exemple les figues contenen gran quantitat d'aigua i fibra. Aquesta ens dona propietats per ajudar a mantenir la salut intestinal, evitant el restrenyiment i estimulant la flora intestinal. Les figues també contenen pro vitamina A, que té poder antioxidant i que ajuda a la salut de la nostra pell. De minerals, destaca el seu aport en potassi i calci.

Podem afegir les figues a moltes receptes dolces com per exemple a pastissos o smoothies i també en receptes salades com a pizzes, amanides o aperitius amb formatges. Una altra manera d'utilitzar-los és fent melmelades casolanes i afegint-les com a condiment a carns. També pots utilitzar la melmelada de figa en esmorzars dolços, acompanyant a torrades o afegint-la a un iogurt natural amb fruita seca.

Nosaltres et proposem una recepta de smoothie d'amb figues, fàcil i ràpida, et sorprendrà! Només necessites llet d'arròs (o una altra beguda vegetal ) i figues. Aquest batut no necessitarà sucre, ja que els ingredients ja són dolços al natural. A més pots afegir canyella en pols al teu smoothie de fruites per donar-li aquest toc especial!

Les figues dessecades, al perdre el seu contingut en aigua, tenen els nutrients més concentrats. Es poden utilitzar per recuperar energia ràpidament en situacions concretes, com per exemple després del gimnàs o d'una ruta de senderisme. També es poden utilitzar per fer barretes energètiques casolanes, barrejant les figues seques amb civada.