Sabor tropical amb la papaia

Amb l'arribada del bon temps, les nostres botigues s'omplen de color i de fruites exòtiques, com la papaia! L'heu tastat? Per si encara no sou gaire fans, avui us explicarem una mica més sobre les grans propietats d'aquesta fruita tropical.

La papaia és una fruita dolça i refrescant amb un alt contingut en aigua i baix en sodi, per tant serà un bon diürètic. Conté papaïna, que és un enzim que ens ajuda a digerir millor les proteïnes. També té molta vitamina C, que intervé a la formació de col·lagen, dents, ossos, glòbuls vermells, afavoreix l'absorció de ferro dels aliments i augmenta les nostres defenses. La papaia té una quantitat important de vitamina A, un nutrient que millora la salut de les nostres mucoses i la nostra pell! El potassi és un mineral present a la papaia, necessari per a la transmissió i la generació de l'impuls nerviós i per l'activitat muscular. A més el contingut en fibra de la papaia ens ajuda a millorar el transit intestinal i regular els nivells de colesterol i sucres.

Penseu que la papaia no només la podeu consumir com a fruita de postres, també la podeu afegir a les vostres amanides, fer-vos batuts barrejats amb altres fruites o, si us atreviu, provar de fer la vostra pròpia melmelada casolana! Se us acudeix alguna recepta més? Expliqueu-nos-les!!