Sorbet de figa de moro

La figa de moro és el fruit d'un tipus de cactus estès per tot el Mediterrani, el nopal. Aquest creix en llocs àrids, ja que no necessita gairebé cures. A Espanya es conrea sobretot a les zones d'Andalusia, Extremadura, Balears i Canàries.

Igual que el cactus, la figa de moro es caracteritza per les seves fines espines, així que hauràs de netejar-les i pelar-les. Per fer-ho primer les fiquem en aigua per treure el major nombre d'espines possible. Després les subjectem amb paper de cuina i tallem els extrems. Llavors fem un tall al llarg del fruit i anem desprenent la pell amb l'ajuda d’un ganivet. Les figues de moro que compris a la nostra web o en les nostres botigues et donaran molts menys problemes, ja que no et trobaràs cap espina.

Les figues de moro destaquen pel seu contingut en aigua, fibra, vitamina C i betalaínes. La seva composició els dóna propietats antiinflamatòries i antioxidants. També milloren la nostra salut intestinal i regulen els nivells de colesterol.

Podem consumir-les com a postres, afegir-les a iogurts o batuts i fer melmelades! Nosaltres ens hem aficionat als sorbets de figues de moro. Ja veureu que és una recepta molt senzilla, que després podeu adaptar amb les següents fruites de temporada que apareguin.

Ingredients per al sorbet de figa de moro


- 3 Figues de moro vermelles
- 1 Got d'aigua
- Xarop d'atzavara o mel (opcional, solament si sou molt llaminers!)
- Fruita seca dessecada
- Fulles de menta


Preparació del sorbet de figa de moro


- Peleu les figues de moro i tritureu-les amb el got d'aigua.
- Coleu per llevar les llavors i el resultat poseu-ho en un recipient en el congelador.
- Deixeu reposar 4 hores
- Una vegada es converteixi en gel, hem de picar-ho. Podem utilitzar una picadora de gel o, fer-ho manualment ratllant amb una forquilla fins que quedi textura sorbet.
- Com toppings podem afegir fruita seca dessecada i fulles de menta trossejada per damunt.

*Nota. Les quantitats són per dues persones aproximadamebt.

El sorbet de figues de moro pot ser el vostre prostre comodí per quan necessiteu unes postres ràpides i fàcils però alhora originals. A l'estiu ens refrescarà i a l'hivern ens ajudarà a fer les digestions en menjars més copiosos.

No esperis més! Aprofita que tenim la figa de moro a les nostres botigues i a la nostra web i atreveix-te amb elles.