Sorbet de mató

Aquest nadal deixa espai per les postres! Tenim un bon motiu per a no omplir-nos amb els entrants i segons plats, el nostre sorbet de mató amb fruita de la passió. I, encara que soni exòtic i complicat, veuràs que és una recepta molt més fàcil del que sembla i a més super original. El punt i final del teu àpat nadalenc pot deixar als teus convidats amb la boca oberta. Al ser unes postres fredes, li donarà el punt refrescant que agradarà a petits i grans. Cerca un recipient bonic i... pren nota dels ingredients!

Ingredients per al sorbet de mató:


- 6 u. Fruita de la passió.
- 1 u. mató Cal Fruitós (250g).
- 6 Cullerades de Sucre.
- 1L Gelat de nata.
Ingredients per a 4-6 persones aproximadament.

Preparació del sorbet de mató:


- Buidem la polpa de la fruita de la passió en un bol.
- En un colador traiem les llavors.
- En un bol al bany Maria, afegim la polpa sense llavors i les cullerades de sucre fins que quedi textura almívar.
- En el got de la batedora, afegim el gelat de nata i el va matar. Barregem.
- Omplim el got on servirem el mató i reservem al congelador 15 min.
- Afegim una capa del xarop de fruita de la passió (almívar) i reservem al congelador 5 minuts.
- Decorem al gust. Podem afegir fruits vermells, altres fruites exòtiques, galetes o fins i tot mel.

Amb la fruita de la passió o maracujà li donarem a les nostres postres de mató el contrast àcid-dolç perfecte. L'interior de la fruita de la passió està replet de llavors i pot ser de color groc, taronja o verdosa, encara que la més comuna és la polpa groga. Té un sabor tirant a àcid, per la qual cosa en fer almívar tindràs un resultat deliciós.

Una vegada tingueu aquest sorbet per la mà, podeu provar noves receptes de sorbets amb iogurt, quallada o fins i tot sorbets amb fruita natural. Els almívars els podeu fer amb fruites poc fibroses, com els raïms, taronja, nabius o fins i tot amb llimona. Al final és anar provant diferents combinacions i quedar-vos amb la que més us agradi.