Tartar de tomàquet, alvocat i tonyina

Avui us ensenyem una recepta súper senzilla i ràpida amb només tres ingredients principals: tomàquet, alvocat Cal Fruitós i tonyina.

Ingredients:


- 1 tomàquet gran (tipus rebel·lió o similar)
- 1-2 alvocat Cal Fruitós
- 90 g de tonyina en AOVE escorregut
- 20 ml de AOVE
- 2-3 culleradetes de mostassa de Dijón
- 2 culleradetes de mel
- Vinagre al gust
- Sal, pebre

Preparació:


Talla el tomàquet a quadradets petits i posa en un bol amb la tonyina escorreguda i esmicolada.
Talla i pela un alvocat, trosseja a quadradets i afegeix a la barreja anterior.
Amaneix amb la mostassa, la mel, el AOVE, la sal i pebre.
Talla l'altre alvocat per la meitat, retira l'os i lamina finament cada meitat.
Per a servir es necessitarà un cèrcol metàl·lic d'uns 8 cm que posarem en el centre del plat.
Col·loca les làmines centrals, que són les més grans, a l'interior del cèrcol, a les parets.
Omple amb la barreja anterior, adorna al gust. Adorna el plat amb unes gotetes de mostassa, alvocat....

Consell per a preparar una bona crema d'alvocat i cogombre:



Aquí tens alguns consells per a preparar una deliciosa crema d'alvocat i cogombre:

1.Tria ingredients frescos: Utilitza alvocats madurs i cogombres frescos per a obtenir el millor sabor en la teva crema. Assegura't que els alvocats estiguin al punt òptim de maduresa per a aconseguir una textura suau i cremosa.

2.Cogombre sense llavors: Si prefereixes una crema de cogombre més suau, pots treure les llavors abans d'agregar-ho a la barreja. Simplement talla el cogombre per la meitat al llarg i treu les llavors amb una cullera.

3.Textura i consistència: Per a obtenir una textura suau i cremosa, utilitza una liquadora o processadora d'aliments per a barrejar els ingredients. Si prefereixes una crema més espessa, agrega menys líquid. Si desitges una consistència més lleugera, afegeix una mica més de líquid.

4.Afegeix sabors addicionals: Pots agregar ingredients addicionals per a realçar el sabor de la teva crema d'alvocat i cogombre. Prova incorporant una mica d'all, suc de llimona o llima fresc, coriandre picat o fins i tot un polsim de comí. Experimenta amb diferents sabors per a trobar la teva combinació preferida.

5.Ajusta el sabor: Prova la crema i ajusta el sabor segons les teves preferències. Si desitges un toc més àcid, agrega més suc de llimona. Si prefereixes un sabor més suau, afegeix una mica més d'alvocat o iogurt.

6.Refreda abans de servir: Una vegada que hagis barrejat els ingredients, refrigera la crema durant almenys una hora abans de servir. Això permetrà que els sabors es barregin i que la crema adquireixi una temperatura fresca i agradable.

7.Decora en servir: Abans de servir, decora la crema amb uns trossos petits d'alvocat, rodanxes de cogombre o unes fulles de coriandre fresc. Això afegirà un toc visual i una mica de frescor a la teva crema.

Cuinar tartar d’alvocat, tonyina i tomàquet


Amb aquesta super recepta de tartar d'alvocat, tonyina i tomàquet, tens una opció deliciosa i saludable si busques gaudir d'un menjar fresc i ple de sabor. Aquesta combinació d'ingredients ofereix molts beneficis per a la salut, a més que ho pots menjar tant com aperitiu o com a plat principal en un menjar més lleuger.

L'alvocat Cal Fruitós és un ingredient clau en aquest plat, ja que proporciona una textura suau i cremosa. A més, l'alvocat és una excel·lent font de greixos saludables, com els àcids grassos monoinsaturats, que són beneficiosos per al cor i poden ajudar a reduir el colesterol dolent. També és ric en fibra, la qual cosa contribueix a una digestió saludable i a la sensació de sacietat.

D'altra banda, la tonyina és una font de proteïnes d'alta qualitat. També té àcids grassos omega-3, que són coneguts per les seves propietats antiinflamatòries i els seus beneficis en la salut del cor. El consum regular (1-2 vegades per setmana) de peix blau com la tonyina s'ha associat amb la reducció del risc de malalties cardiovasculars i amb la millora del funcionament cerebral.

El tomàquet a més d'aportar sabor i un toc refrescant al tartar, és una excel·lent font de licopé (un antioxidant que s'ha relacionat amb millores en la salut, com la reducció del risc d'uns certs tipus de càncer). També és ric en vitamina C, que és important per al sistema immunològic, i en altres nutrients essencials, com el potassi.

La combinació d'aquests ingredients en el tartar crea un equilibri de sabors i textures. La cremositat de l'alvocat es complementa amb la frescor del tomàquet i la suculència de la tonyina. A més, es poden agregar altres ingredients com ceba, coriandre, llimona o alguna salses com a salsa de soja o la salsa de mel i mostassa de la nostra recepta.

En quant a la preparació, el tartar d'alvocat, tonyina i tomàquet és molt fàcil de fer, així que no hi ha excusa per a no provar-la!. Només s’ha de tallar els ingredients en quadradets petits i barrejar-los amb amaniments i condiments al gust.