Tires de pollastre cruixent amb cereals al forn i salsa de mel i mostassa

Busques una recepta diferent? Si busques sorprendre però a la vegada de forma fàcil i amb pocs ingredients, tenim la recepta estrella per a tu.

Ingredients:


- 500 g de tires de pollastre
- 2 cullerades de sopa de ceba deshidratada (o ceba deshidratada)
- 1 culleradeta d'all en pols
- 1 culleradeta de pebre Vermell dolç
- Pebre negre
- Sal
- 1 cullerada de AOVE
- 3 cullerades de suc de llimona
Per a arrebossar:
- 5 tasses de cereals de blat de moro (cereals sense sucre)
- 3 ous
- 1 tassa de farina d'arròs, blat de moro, farina de blat... la que prefereixis
* Pots amanir la carn amb les espècies que més t'agradin o prefereixis.
Salsa de mel i mostassa:
- 1 cullerada sopera de mostassa de Dijón
- 2 cullerades de maionesa
- 1 o 2 cullerades de mel (en funció de la dolçor que vulguis aportar i reduir o no el sabor fort de la mostassa)

Preparació pas a pas:


Pots substituir la maionesa per iogurt.
En un recipient ampli posa les tires de pollastre partides del gruix d'uns 2 cm aprox. En un bol barreja tots els ingredients i després el barreja amb les tires de pollastre. Que estiguin ben impregnades. Deixa reposar com a mínim 1 hora a la nevera, tapa.
Preescalfa el forn a 180 °C amb calor a dalt i a baix. Preparar una safata de forn amb paper de forn. Reserva.
Tritura els cereals, ho pots fer amb les mans.
En un plat posa la farina, en un altre els ous i en un altre els cereals.
Arrebossa cada tira de pollastre. Primer per la farina, després per l'ou i finalment pels cereals. Cobreix cada tira molt bé. S'adhereix molt bé, no hi haurà problema.
Enforna a meitat d'altura durant uns 20-25’ depenent de la potència del forn. Començaran a daurar-se. Si dubtes, comprova agafant una tira de pollastre i partint-la. La carn ha d'estar blanca.
Una vegada llestes les tires de pollastre prepara en un bol tots els ingredients de la salsa. Simplement cal barrejar-los molt bé i llest. Serveix com més t'agradi i a devorar-los.

Tips per a fer pollastre cruixent amb cereals:



Fer pollastre arrebossat amb cereals de blat de moro serà el teu nou pla favorit, ja que és ràpid, fàcil i perfecte per a sorprendre. Aquí tens alguns trucs per a aconseguir el millor resultat:

- Selecció de cereals de blat de moro: Tria cereals de blat de moro sense sucre o amb un contingut mínim de sucre per a evitar que l'arrebossat es cremi ràpidament en fregir.

- Aixafar els cereals: Col·loca els cereals de blat de moro en una bossa de plàstic resistent i usa un corró o les teves mans per a triturar-los lleugerament. No els converteixis en pols fina, sinó en trossos petits que agregaran textura a l'arrebossat.

- Marinat: Marinar el pollastre abans d'arrebossar-lo pot millorar el seu sabor. Pots utilitzar espècies, all o herbes per a donar-li un toc deliciós.

- Doble arrebossat: Per a una capa d'arrebossat més gruixuda i cruixent, submergeix el pollastre marinat a la barreja d'ou batut i després passa'l pels cereals triturats. Després, submergeix-ho novament en l'ou i torna a arrebossar amb els cereals. Això crea una capa més resistent i cruixent.

- Refrigeració: Després d'arrebossar el pollastre, col·loca'l en una safata i refrigera'l durant almenys 30 minuts. Això ajuda al fet que l'arrebossat s'adhereixi millor i es torni encara més cruixent en cuinar-ho.

- Fregir a la temperatura adequada: Escalfa l'oli a la temperatura adequada (aproximadament 170-180 °C) abans de fregir el pollastre. Una temperatura correcta assegura que el pollastre es cuini per dins i es dauri per fora sense cremar-se.

- Escórrer l'excés d'oli: Després de fregir, col·loca el pollastre arrebossat sobre paper absorbent per a eliminar l'excés d'oli i mantenir la textura cruixent.

- Enfornar: Si prefereixes una opció més saludable, també pots enfornar el pollastre arrebossat en lloc de fregir-lo. Enforna fins que estiguin daurats i bullits per complet, voltejant-los a la meitat del temps de cocció.

- Servir immediatament: Serveix el pollastre arrebossat amb cereals de blat de moro tan aviat com estigui llest. La textura cruixent és millor quan es consumeix fresca.