Tronc de Nadal amb nata i fruits vermells

El tronc de Nadal és una recepta nadalenca no gaire difícil si ja tenim una mica d'experiència amb els pans de pessic, només requereix una mica de gràcia amb el muntatge i decoració.

Aprofitant que tenim la nata fresca muntada de Canadell, que és boníssima i sembla de pastisseria, us portem aquesta recepta. No deixarà indiferent!

Ingredients per al pa de pessic:


- 4 ous L
- 100 g de sucre
- 120 g de farina de blat
- Una mica de sal

Ingredients per a l'almívar:


- 100 g de sucre
- 100 g d'aigua
- 25 g de suc de llimona

Ingredients per al farciment:


- 300 g de nata muntada ensucrada (o sense sucre i endolcir al gust)
- Un grapat de maduixes i gerds

Ingredients per a la cobertura:


- 200 g de nata muntada
- Fruits vermells al gust

Preparació del pa de pessic:


Pre escalfem el forn a 180 °C amb calor a dalt i a baix.
Preparem la safata del forn, amb paper sulfurat (paper de forn).
En un bol posar els ous i el sucre. Batre amb unes varetes fins que el color hagi aclarit i el seu volum hagi triplicat.
A continuació, afegim la farina tamisada. Barregem amb cura, amb grans moviments i amb l'ajuda d'una espátula fins a aconseguir una massa homogènia, és a dir, fins que la farina s'hagi integrat.
Estenem la massa, de manera uniforme, a la safata del forn preparada.
Enfornem durant 10-12’. Estarà llest quan en punxar un escuradents al centre del pa de pessic, surti net.
Traiem del forn i deixem refredar 5’.
Mentre es refreda, humitegem un drap de cuina gran i empolvorem sucre per damunt. Això evitarà que el pa de pessic se'ns enganxi al drap.
Transcorreguts els 5’, bolquem el pa de pessic sobre el drap amb sucre. El paper de forn haurà quedat a dalt, retirem amb cura. La planxa del pa de pessic estarà sobre el drap de cuina.
Ara, amb el mateix paper de forn que s'ha retirat, es torna a posar sobre la planxa de pa de pessic. Que el costat net del paper toqui al pa de pessic.
Enrotllem el pa de pessic des de la part més ampla amb l'ajuda del drap, juntament amb el paper. D'aquesta manera, el paper evita que el pa de pessic s’enganxi entre si. El paper quedarà dins. Emboliquem el rotllo de pa de pessic amb el drap humit, i deixem reposar unes 2h a temperatura ambient.

Preparació de l'almívar:


Portem a ebullició, sense deixar de remoure el sucre, l'aigua i el suc de llimona.
Deixem refredar.

Farciment:


Transcorregudes les 2 h, desenrotllem la planxa del pa de pessic amb cura. Amb l'ajuda d'un pinzell o cullera vernissar, mullem el pa de pessic per tots costats amb l'almívar, aportarà suculència. Estenem la nata i distribuïm les maduixes i gerds tallats a trossets o a làmines.
Tornem a enrotllar la planxa de pa de pessic amb l'ajuda del drap, que quedi atapeït. Emboliquem de nou amb el drap i deixem reposar a la nevera 3 h. D'aquesta manera s'assentarà.

Muntatge:


Treiem de la nevera, desemboliquem el pa de pessic i tallem els dos extrems perquè quedi bonic.
Deixem sobre la safata que utilitzarem per a servir el tronc de nadal i cobrim amb la nata i adornem amb els fruits vermells.