Truita d'Espàrrecs

La truita és tot un clàssic a la nostra gastronomia, una recepta molt fàcil de fer i amb una gran varietat d'opcions per a tots els gustos. Aquesta vegada, t'ensenyem una recepta especial de dijous gras, l'has provat algun cop?

La truita d'espàrrecs és una deliciosa opció per a gaudir en qualsevol moment del dia. Aquesta truita s'elabora amb espàrrecs frescos, ous, ceba i una mica d'oli d'oliva, per això la converteix en una opció saludable i nutritiva.

Ingredients per fer una truita d'espàrrecs:


- 2 manats d'espàrrecs d'uns 300-400 g aprox
- 1 ceba mitjana
- 5 ous
- Sal

Preparació pas per pas per fer una truita d'espàrrecs:


Renta els espàrrecs i treu la part més dura i fibrosa de l'espàrrec. Trosseja'ls en trossos de 1-2 cm. Obtindrem uns 400 g aprox d'espàrrecs.
Pica la ceba.
Cobreix amb oli d'oliva la paella i quan l'oli estigui calent, posa la ceba trossejada i ofega uns 4’ a foc mitjà. A continuació afegeix els espàrrecs i una miqueta de sal. Ofega fins que la ceba i els espàrrecs estiguin tendres.
Bat els ous, sense fer-ho en excés. Afegeix els espàrrecs i la ceba treient-los de la paella amb una escumadora i barreja.
Afegeix una miqueta de sal i barreja.
En la paella amb una mica d'oli, del qual haurem ofegat les verdures, posa la barreja. La paella estarà en el foc i calent.
Qualla d'un costat a foc mitjà, fins que es dauri, dona la hi volta amb l'ajuda d'un plat i daura per l'altre costat.

La truita d'espàrrecs és una opció ideal per a un esmorzar, un dinar lleuger o un sopar ràpid. A més de ser deliciosa, és una excel·lent manera d'incorporar verdures a la teva dieta d'una manera saborosa i boníssima. Gaudeix-la!

Trucs per a fer la millor truita d'espàrrecs:


Aquí tens alguns trucs per a fer la millor truita d'espàrrecs:

- Tria espàrrecs frescos: Opta per espàrrecs frescos i de bona qualitat. Busca espàrrecs ferms, amb tiges rectes i puntes compactes. Evita els espàrrecs tous.

- Preparació adequada dels espàrrecs: Abans de cuinar-los, assegura't de rentar els espàrrecs i tallar la part inferior llenyosa. Pots pelar lleugerament les tiges si són gruixuts. Després, talla els espàrrecs en trossos petits o en rodanxes diagonals.

- Salta els espàrrecs: Escalfa una mica d'oli d'oliva en una paella antiadherent a foc mig-alt. Afegeix els espàrrecs i salta'ls durant uns minuts fins que estiguin tendres però encara cruixents. No els cuinis en excés perquè mantinguin la seva textura i sabor.

- Bat els ous adequadament: Mentre els espàrrecs s'estan cuinant, bat els ous en un bol a part. Afegeix sal i pebre al gust i bat-los fins que estiguin ben barrejats.

- Cuina la truita a foc mig-baix: Neteja la paella i afegeix una mica més d'oli d'oliva. Aboca la barreja d'ous i espàrrecs a la paella calenta i estén-la de manera uniforme. Cuina a foc mig-baix durant uns minuts, movent la paella de tant en tant perquè la truita no s'enganxi.

- Dona la volta a la truita amb cura: Una vegada que les vores de la truita estiguin quallats i el centre encara estigui lleugerament líquid, és hora de donar-li la volta. Col·loca un plat gran sobre la paella i, amb un moviment ràpid i segur, inverteix la truita sobre el plat. Després, torna la truita de nou a la paella per a cuinar l'altre costat.

- Controla la cocció: Cuina la truita fins que estigui completament quallada però encara sucosa en el centre. Evita cuinar-la en excés perquè no es torni seca.

- Repòs abans de servir: Una vegada que la truita estigui llesta, retira-la del foc i deixa-la reposar durant uns minuts abans de tallar-la i servir-la. Això ajudarà al fet que s'assenteixen els sabors i la textura.

Quan menjar truita d'espàrrecs?


Si et preguntes quan és el moment perfecte per a gaudir d'una deliciosa truita d'espàrrecs, et podem assegurar que no hi ha una resposta incorrecta. Pots gaudir-la en qualsevol moment del dia!

Als matins, la truita d'espàrrecs pot ser l'esmorzar perfecte per a començar el dia amb energia. Acompanya-la amb una torrada cruixent, una mica d'alvocat i una tassa de cafè o te. Et donarà un impuls saborós per començar la jornada!

A més la truita d'espàrrecs també pot ser una excel·lent opció per l'hora de dinar. Prepara-la el dia anterior i porta-la amb tu en un tupper a la feina. Pots gaudir-la freda o calenta, segons els teus gustos. Acompanya-la amb una amanida fresca o una mica de pa i tindràs un dinar complet i satisfactori.

I no ens oblidem dels sopars. La truita d'espàrrecs pot ser una opció ràpida i fàcil per a un sopar lleuger. Combina-la amb una amanida verda o una selecció de verdures al forn. És una manera d'acabar el dia sense sentir-te pesat.

A més la truita d'espàrrecs també és perfecta per a ocasions més informals. Estàs organitzant un brunch amb amics? És l'estrella indiscutible! Prepara-la en una paella gran i serveix-la en porcions generoses. Acompanya-la amb una selecció d'embotits, formatge i pa torrat.