Un esmorzar ideal pel dia de la mare

Sabíeu que el nom de la xia prové dels maies i significa força? No n'hi ha millor paraula per descriure a la nostra mare! Doncs som-hi, avui farem una recepta perquè pugueu demostrar-li quant l'estimeu el seu dia i la resta de l'any.

Recepta melmelada de maduixes amb xia


Ingredients de la melmelada de maduixes amb xia:


- Maduixes 1kg
- Sucre 3 cullerades petites
- Xia. 3 cullerades soperes

Preparació de la melmelada de maduixes amb xia:


- Netegeu i talleu les maduixes.
- Poseu les maduixes que coguin a foc baix, passats uns minuts afegiu el sucre, remeneu i coeu durant 20 minuts més, fins que trobeu la textura perfecta.
- Deixeu refredar i barregeu bé amb la xia, que prèviament heu remullat.
- I.. a punt per menjar!

Amb aquestes ancestrals llavors, a part de demostrar-li el vostre amor li estareu donant moltíssimes propietats nutricionalment saludables. La xia es caracteritza per ser una de les llavors amb més omega 3. Aquest és el principal greix saludable per baixar el colesterol i els triglicèrids, per tant és perfecte per la prevenció de les malalties cardiovasculars. A més, gràcies al seu alt contingut en fibra, estarem ajudant a la nostra salut digestiva. Altres propietats de la xia a destacar són el seu alt contingut en calci, magnesi i fòsfor, essencial per mantenir els ossos i les dents sanes. Per aprofitar aquestes propietats al màxim, us recomanem moldre les llavors de xia i deixar-les en contacte amb un medi aquós.

Per acabar de fer un super esmorzar, necessitem una bona hidratació. Us proposem una manera original i molt refrescant de fer-ho amb aquesta recepta de suc detox.

Recepta del suc detox


Ingredientes del suc detox:


- Suc d'una llimona
- Aigua mineral
- Fulletes de menta
- Maduixes
- Xarop d'atzavara

Preparació del suc detox:


-Exprimiu el suc d'una llimona.
-En un got o gerreta afegiu tots els ingredients, el suc de la llimona, unes fulletes de menta, els trossos de maduixa i el xarop d'atzavara.
-Barregeu bé i deixeu reposar uns minuts.


La llimona és un dels cítrics amb més vitamina C i per tant, serà un potent antioxidant per prevenir moltes malalties. A més, ens ajudarà a absorbir millor altres micronutrients com el ferro. Amb les maduixes estarem endolcint la beguda i amb el xarop d'atzavara li acabarem de donar el toc.

Teniu tots els ingredients preparats per crear aquestes receptes?