Amanida de Pasta Freda

Avui us ensenyem una recepta que us farà gaudir de l'estiu: l'amanida de pasta freda! Una combinació explosiva d'ingredients frescos, colors i textures delicioses. És hora de posar-vos el davantal, aquí els secrets d'aquesta amanida de pasta freda!

Ingredients:


- 60g de pasta en cru
- Tomàquet xerri
- Llavors de sèsam (opcional)
- 400g de pollastre (o Heura)
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Orenga
- Ceba morada
- Rúcula

Preparació pas a pas:


1. Bullir la pasta fins que aquesta quedin al dente.
2. Afegir un rajolí d'oli d'oliva en una paella i cuinar el pollastre a la planxa amb una mica d’orenga i pebre negre.
3. Preparar l’amanida amb la rúcula, els tomàquets tallats i la ceba morada.
4. Finalment, afegir la pasta, el pollastre tallat a quadradets (ja fred) a l’amanida.
5. Pots afegir llavors de sèsam i oli d’oliva.


Beneficis de l’amanida de pasta


Aquest plat ens aporta els macronutrients (proteïna, carbohidrat i greix) necessària en un àpat. És un plat equilibrat, saludable i sobretot molt saborós!

Menjar amanides de pasta freda


La pasta freda és una de les opcions més versàtils i delicioses que tenim a l'hora de preparar un plat refrescant aquest estiu. I tot i que és perfecta per a gaudir durant els mesos calorosos de l'estiu, però també és una opció fantàstica durant tot l'any. Això és el que fa que l'amanida de pasta freda sigui una elecció tan popular en molts àpats i ocasions.

El que fa especial a aquesta amanida és la seva combinació de sabors i textures. La base de pasta cuita al dente és el punt de partida perfecte. Després, es pot triar entre una àmplia varietat de ingredients per a donar-li personalitat i gust. Verdures fresques com tomàquets cherry, cogombres, pebrots o pastanagues aporten un toc cruixent i colorit.

No obstant, les opcions no acaben aquí. Podeu afegir-hi ingredients proteics com trossos de pollastre a la planxa, tonyina en conserva, gambes a la graella o proteïna vegetal per a obtenir un plat més contundent. A més, si sou amants del formatge, podeu afegir-ne talls de feta, formatge de cabra o mozzarella per a donar-li un toc cremós i deliciós.

Per a potenciar els sabors, no podeu oblidar les herbes aromàtiques i les espècies. El coriandre picat, la menta fresca o l’orenga són opcions excel·lents per a donar-li un toc de frescor i aroma. I no oblideu afegir-hi oli d'oliva verge extra i una mica de suc de llimona per a realçar tots els sabors.

Una altre gran avantatge de l'amanida de pasta freda és molt fàcil de preparar. Només cal coure la pasta, tallar els ingredients i barrejar-ho tot junts amb una salsa lleugera i refrescant, com una vinagreta de mostassa i mel o simplement oli d’oliva. A més, podeu preparar-la amb antelació i guardar-la a la nevera, per això la converteix en un plat ideal per a emportar a un pícnic o a una trobada amb amics.

Sigui com sigui, l'amanida de pasta freda és una opció versàtil i plena de sabor que difícilment no agradarà a tothom. És una manera excel·lent d'aprofitar els ingredients frescos de temporada i, alhora, és una manera saludable de menjar.