Wok de verdures amb oli de coco

El famós oli de coco té múltiples usos i propietats, ja els coneixes tots? Segur que avui et descobrim algun més per aprofitar-lo en el teu dia a dia.

L'oli de coco és un oli vegetal que, com l'oli d'oliva, sempre és millor assegurar-nos que sigui 100% oli de coco extra verge. Això ens assegurarà que és oli sense refinar. Es pot utilitzar per cuinar, i encara que en la seva gran majoria està compost per àcids grassos saturats, estudis demostren que no afecta a l'increment dels nivells de colesterol LDL (colesterol dolent). Això passa perquè són àcids grassos de cadena mitja, que no s'emmagatzemen en forma de greix, sinó que es transformen directament en energia. Podem utilitzar l’oli de coco per cuinar (unes dues cullerades soperes al dia) en saltejats o en coccions que requereixin poc greix (¡res de fregits!). També ho podem afegir en rebosteria casolana o afegir-ho al cafè o al te, per donar-li un sabor especial i saciar-nos.

Avui us proposem un wok de verdures amb oli de coco:

Ingredients del wok de verdures:


- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 carbassó
- 6 xampinyons
- 2 cullerades petites d'oli de coco
- 1 cullerada sopera de llavors de sèsam
- Alga Nori
- Salsa de soja

Elaboració del wok de verdures:


- Deixem en remull l'alga Nori durant 5 minuts. Canviem l'aigua i deixem 5 minuts més.
- Tallem les verdures a tires fines.
- Posem les cullerades d'oli de coco en la paella.
- Afegim les verdures i les algues a la paella.
- Apaguem el foc quan les verdures estiguin daurades.
- Afegim el sèsam i la salsa de soja. Barregem bé.
- I.. LLEST!

L'oli de coco també té moltes propietats com a aliat de bellesa i higiene i, a més, fa molt bona olor! Aquest oli es pot utilitzar com a hidratant facial i corporal natural, ja que suavitza la pell, evitant l'envelliment prematur d'aquesta. L'oli de coco conté àcid làuric, que té un efecte antibacterià i protegeix, per tant, la pell de gèrmens, bacteris i fongs. A més també podem utilitzar l'oli de coco com a desmaquillant, ja que en ser un greix podrem retirar el maquillatge waterproof. Al cabell ho podem utilitzar com a condicionador, sobretot si el tenim gruixut i sec, així ens aportarà suavitat extra a les puntes!!