Carxofa del Prat

Carxofa del Prat

  • Productes de proximitat
  • Origen:
    El Prat
  • Categoria:
    Primera
  • Varietat:
    Blanca tudela

Producte esgotat

No disponible
La carxofa és una verdura que pertany a la família de les Asteràcies.
La carn de la carxofa és cruixent (si es pren rostida), suculenta, sucosa, fina, amb una combinació molt encertada de sabors, dotada d'una lleugera amargor i un toc final dolç.
A l'hora de comprar carxofes, cal seleccionar les més grosses i pesades en proporció amb la seva mida, amb les gemmes gruixudes, compactes, ben formades i de color verd clar. La mida no afecta la qualitat de la carxofa. Per comprovar la seva frescor es pot estrènyer la carxofa a prop de l'oïda; si s'escolta un cruixit, encara està fresca.
De l'anàlisi de la planta es desprèn la presència majoritària d'aigua, seguida d'hidrats de carboni, el nutrient més abundant, en forma d'inulina i fibra. Entre les vitamines destaca la presència de B1, E i B3, aquestes últimes en quantitats poc significatives comparades amb altres vegetals. El mineral més abundant és el potassi, si bé es pot considerar a la carxofa com una de les hortalisses de major contingut en magnesi, fòsfor i calci i amb quantitats mitjanes de sodi.
La carxofa és pròpia dels mesos d'hivern. La collita sol començar cap al mes d'octubre. Per tant, la millor temporada és durant la tardor, fins a les primeres gelades de desembre, i a la primavera, que és quan finalitza la collita de carxofes en l'àrea mediterrània.

Us ensenyem aquesta recepta de carxofes farcidesque segur que no us deixa indiferent!

Aigua: 88,1 g. / Energia: 40,1 kcal. / Proteines: 2,3 g. / Hidrats de Carboni: 7,5 g.