Verdures de fulla

Remolatxa Manat

Remolatxa Manat

  • Productes de proximitat

1,50 € / u

Pes mitjà u.: 0,50 Kg.

1,50

Afegir
  • Origen: Maresme
  • Categoria: Primera
  • Varietat: Chipiona
  • Calibre: S/C
La remolatxa és l'arrel profunda, gran i carnosa que creix en la planta del mateix nom. Pertany a la família de les Quenopodiàcies.
La remolatxa fresca se sol vendre en manats. És preferible triar aquells que posseeixin les arrels de la mateixa grandària. Així, totes es cuinaran d'una manera uniforme. A l'hora de la compra, es recomana escollir exemplars llisos, ferms, rodons i carnosos, sense taques i de color vermell intens. Una vegada en la llar, les remolatxes fresques s'han de mantenir al frigorífic i en l'interior d'una bossa de plàstic i així duren de dos a tres setmanes.
A causa del fet que es tracta d'una arrel en la qual s'acumulen gran quantitat de sucres, el seu sabor és dolç. La remolatxa és un aliment de moderat contingut calòric, ja que després de l'aigua, els hidrats de carboni són el component més abundant, el que fa que aquesta sigui una de les hortalisses més riques en sucres. És bona font de fibra. De les seves vitamines destaca els àcids fòlics i certes vitamines del grup B.
Podem trobar la remolatxa en el mercat durant tot l'any.

Aigua: 89,2 g. / Energia: 30,8 kcal. / Proteïnes: 1,3 g. / Hidrats de Carboni: 6,4 g.