Vi Valbuena 5º Reserva Negre 2016 (D.O. Ribera del Duero)

Vi Valbuena 5º Reserva Negre 2016 (D.O. Ribera del Duero)

Producte esgotat

No disponible
Vi Valbuena 5º Reserva Negre 2016 (D.O. Ribera del Duero)

Alcohol: 14 % vol
Celler: Vega Sicília
Tipus de Raïm: Merlot, Cabernet Sauvignon, Ull de llebre

Maridatge: Cérvol, Verdures, Caça menor, Sopes, Bullits, Caça major, Estofats, Xai rostit, sol.

Valbuena, és l'expressió més pura del negre fi (ull de llebre) en Vega Sicília. L'assemblatge de varietats que conformen aquest magnífic vi té en el negre fi el raïm predominant de manera molt majoritària. L'altra varietat emprada és el Merlot, que participarà en major o menor mesura depenent de l'anyada.

L'ull de llebre de Valbuena s'obté de parcel·les situades en vessants còncaus de suau pendent que baixen de les costes de l'erm. Aquests sòls tenen el seu origen en material que es va anar erosionant i acumulant com coluvi en els vessants inferiors, desenvolupant un sòl d'alta expressió, amb una evolució important concretada amb la formació d'un horitzó càlcic en profunditat.

Valbuena ens mostra una visió directa i comprensible de la grandesa d'aquest "terroir" amb la influència directa de cada anyada. La seva elaboració roman inalterable perquè siguin els factors climatològics de cada any els que marquin les diferències entre les diferents collites.

Fermentació amb temperatura controlada en dipòsits d'acer inoxidable amb llevat autòcton. La fermentació maloláctica també la realitza en acer inoxidable.

Després de la seva fermentació passa per un període de maduració, entre fusta i ampolla, de cinc anys, d'aquí el nom del vi Valbuena 5è. Fusta francesa i americana, barriques de 225 litres noves i usades, encerts de 20.000 litres... Un procés llarg i complex per a un gran vi.