Afronta l'astènia primaveral

“La primavera, la sang altera”. Quanta raó! 

Durant el canvi d'estació podem sentir-nos més cansats del normal. Aquest estat anomenat "astènia" és causat, entre altres, pels canvis metrològics que ens afecten directament al nostre estil de vida. Per combatre els afectes d'aquest canvi, hem d'ajustar la nostra alimentació d'acord amb les necessitats del nostre organisme.

La manera d'alimentar-nos durant les estacions és diferent, hem d'anar ajustant la nostra dieta segons les necessitats del nostre organisme. Durant l'hivern s’acostuma a tenir una dieta més  hipercalórica que durant l'estiu, rica en greixos i sucres simples. El motiu és molt simple, necessitem protegir-nos del fred i el greix és un bon aïllant tèrmic. Així mateix, solem abusar de coccions que requereixen més energia per ser digerides.

Per aquest motiu, la primavera és un bon moment per depurar l'organisme i canviar el tipus d'alimentació. D'aquesta manera, ens assegurem que el nostre organisme es prepara per a l'estiu, per a la calor.
Un dels aspectes més importants és reduir el consum de greix saturat, el sucre i la brioixeria industrial. 

Pel contrari, hem de potenciar el consum de fruites i verdures. Les coccions d'aquestes no han de ser crues íntegrament. Podem preparar verdures al forn o a la planxa, i consumir les fruites en compota.
No hem d'oblidar-nos de les proteïnes de la carn blanca, el peix i l'ou (sempre d'origen ecològic) i la proteïna d'origen vegetal com els llegums i la quinoa. 
És molt recomanable utilitzar diferents espècies com: el pebre negre, mostassa, clau, canyella, comí, cúrcuma i gingebre per millorar les digestions.
 
Una bona hidratació és imprescindible per poder eliminar totes les toxines acumulades durant l'hivern. Pel qual no tant sols és important beure aigua, sinó també infusions depuratives com la cua de cavall, fonoll, boldo, dent de lleó. Una altra bona opció és preparar-nos sopes de Miso.

Per compaginar les practiques dietètiques amb uns bons hàbits saludables, aconsellem practicar esport cada dia, suar és una bona manera d'eliminar toxines. La sauna seca també ens ajuda a eliminar tòxics.

Recepta beguda energètica de cúrcuma

 
INGREDIENTS 1 PERSONA

· 1 tassa de beguda de llet de civada amb coco
· 1 culleradeta de cúrcuma en pols
· 1 culleradeta de xarop d’atzavara

PREPARACIÓ:

1. Escalfar la beguda de llet de civada amb coco
a foc lent
2. Afegir la cúrcuma i deixar que bulli durant 2-3 minuts.
3. Afegir 1 culleradeta de xarop d’atzavara.
4. Servir en una tassa.