Carxofes amb ous i pernil

Les carxofes estan en plena temporada! Per això avui us ensenyem aquesta recepta de carxofes perquè tinguis un resultat deliciós.



Ingredients per a 2 persones:



  • 8 - 10 carxofes

  • 4 ous

  • 6 - 8 rodanxes de pernil ibèric molt fines

  • AOVE

  • Sal

  • Pebre

  • Aigua


Preparació pas a pas:



  1. Netejar les carxofes fins a quedar-se amb el cor. Partir-los en quatre trossos i treure els pels interiors, pots laminar els quarts al gust.

  2. Tirar en una paella un doll d'AOVE i quan estigui calent posar els cors de carxofes laminats, salpebra. Afegeix una mica d'aigua i deixa a foc mitjà i amb la paella tapada fins que es consumeixi l'aigua. Mou de tant en tant, repeteix l'operació del doll d'aigua fins que les carxofes estiguin tendres. En l'últim moment afegeix una miqueta més d'oli i puja el foc, daura-les una mica.

  3. Deixa en un plat per a servir.

  4. Fregeix els ous al punt. Posa'ls just damunt de les carxofes afegeix una mica de sal al gust.

  5. Afegeix per damunt les rodanxes de pernil ibèric.



Aquesta recepta de carxofes amb ou ferrat i pernil és una opció perfecta per a aquells que busquen un menjar senzill, ràpid i deliciós. La combinació de les carxofes tendres, l'ou ferrat daurat i el pernil crea un plat ple de textures i sabors que faran que vulguis repetir. Aquesta recepta és perfecta per a un sopar lleuger o un menjar ràpid, i és molt fàcil de preparar en qualsevol moment del dia. A més, les carxofes són una excel·lent font de fibra, vitamines i minerals, la qual cosa les converteix en una opció saludable per a afegir a la teva dieta. Si estàs buscant una recepta simple i deliciosa per a gaudir de les carxofes, aquesta és l'opció perfecta per a tu.



Receptes amb carxofes



Les carxofes són una de les verdures més versàtils en la cuina. Amb el seu sabor únic i textura tendra, les carxofes són un ingredient perfecte per a afegir a plats salats. Des d'amanides fins a guisats, passant per salses i aperitius, les carxofes poden ser l'ingredient estrella de moltes receptes.

Algunes idees per a preparar carxofes inclouen rostir-les a la graella amb oli d'oliva i sal, agregar-les a amanides amb tomàquets cherry, preparar una salsa de carxofa per a untar en pa torrat o cuinar-les en un guisat amb pollastre i patates. Les carxofes també es poden afegir a la pizza, quiches o truites per a donar un sabor extra i textura als menjars. Amb tantes opcions de preparació, les carxofes són una excel·lent opció per a agregar varietat i sabor a qualsevol plat.