Com millorar la digestió

Millorar la digestió és essencial per mantenir una bona salut general. Un sistema digestiu eficient assegura que els nutrients siguin absorbits correctament i que els residus siguin eliminats de manera adequada.

Durant aquests dies pot ser que notem que les digestions són una mica més pesades. No passa res, tot tornarà a la normalitat quan acabin les festes, però, tot i això, us deixem uns consells per si us poden ajudar a sentir-vos millor:

1- Menja de manera conscient i mastega bé els aliments, menjant lentament. Presta atenció al que menges i gaudeix de cada mossegada. Mastegar bé els aliments ajuda a descomposar-los en petites partícules que faciliten la digestió. Evita menjar massa ràpidament o mentre estàs distret.
2- Porta una bona hidratació, que la beguda principal sigui l'aigua. Mantenir-se ben hidratat és fonamental per a una digestió saludable. L'aigua ajuda a dissoldre els nutrients i facilita el seu pas a través del sistema digestiu. Intenta beure almenys vuit gots d'aigua al dia.
3- Pots prendre una infusió de gingebre abans dels àpats principals, per preparar-la només necessites gingebre fresc, aigua i un tall de llimona. Està una mica àcida, però, sens dubte, val la pena!
4- Pots prendre una cullerada de vinagre de poma dissolta en aigua abans dels àpats principals. El vinagre de poma ajuda a formar enzims digestius, preparant la digestió
5- Incorpora vegetals rics en fibra i antioxidants com a entrants dels plats tradicionals. Els aliments amargs com la ruca, per exemple, també ens ajuden a preparar la digestió.
6- Prova aliments fermentats. Aliments com el iogurt, el chucrut i el miso contenen probiòtics que poden ajudar a mantenir un equilibri saludable de bacteris a l'intestí. Aquests bacteris beneficiosos poden millorar la digestió.
7- L'exercici regular pot estimular el moviment dels músculs intestinals i ajudar en la digestió. Intenta incorporar activitats com caminar, córrer o practicar ioga a la teva rutina diària.
8- Evita les begudes carbonatades i amb gas. Opta per aigua, te i altres begudes sense gas per mantenir la hidratació.